Győzelemmel kezdték az évet a jászberényi kosarasok

A férfi elsőosztályú kosárlabda bajnokság igen keménynek ígérkező mérkőzéssel indult a JP Auto – JKSE csapata számára. Közvetlen riválisát a remekül összerakott ZTE-t fogadta. A mérleg egyik oldalán egy olyan idegenbeli mérkőzés volt, amelyen az utolsó pillanatig győzelmi esélye is volt a berényi csapatnak, a másikon, hogy az amúgy sem túl népes keretét a héten kisebb-nagyobb egészségügyi problémák hátráltatták. Persze az egerszegiek sem a napsütéses ég alatt készülhettek idei első összecsapásukra.

Az hamar kiderült, hogy a hazaiak szombaton este igen jó barátságban vannak a gyűrűvel, hiszen az első játékrészben négyszer is betaláltak a három pontos vonalon kívülről. Mind emellett már ekkor látszott hogy nagyon komoly „fizikális” csatára volt kilátás. És persze az ezzel járó sorozatos méltatlankodásra a játékvezetői döntések kapcsán mindkét oldalon, mint a pályán, mint a nézőtéren. Ahogy már ezt is megtapasztalhattuk ezúttal is szép számú vendég szurkoló kísérte el a csapatát, így aztán a buzdítás is magas hőfokú volt. A negyed végén a vendéglátók voltak némi előnyben. A folytatás sem hozott változást. Izgalmas, de nem kimondottan magas színvonalú játék mellett lassan tovább növelte tíz pont körülire az előnyét a Jászberény. A nem túl pontgazdag félidő után 41 : 33 állt az eredményjelzőn a szünetben.

Azért a hazai szurkolók már-már kezdik elfelejteni azt, hogy a harmadik negyed sokáig egyenlő volt a hidegleléssel számukra, mert rendre ott úsztak el a meccsek. Idén ez azért megváltozott. Noha ez a játékrész sem hozott sok kosarat, - különösen nem a vendég oldalon -, de a JKSE így is 16 pontra tudta növelni az előnyét. Sokan – talán a játékosok közül is - már elkönyvelték a biztos berényi sikert, pedig tudható volt, hogy a ZTE soha nem adja fel. A záró negyedre egy pillanat alatt felkeményítették a védekezésüket, amivel a hazaiak nem nagyon tudtak mit kezdeni. A támadásban megérkeztek a három pontosok, aminek eredménye képpen három perc alatt tíz pontot faragott a vendég csapat a hátrányából. Hét perc volt még hátra és innentől kezdve pokolian izgalmassá vált a küzdelem. A végjátékban egy kihagyott zalai kísérlet után, már csak 0.4 másodperc volt hátra amikor a vendéglátók egy pontos előnynél büntetőkhöz jutottak. Az első kimaradt, a másodikat Miljan Rakics értékesítette. Ezzel "megadta" az esélyt, hogy egy időkérés után a ZTE még egy kísérletet tegyen, ráadásul az időkérésük után a támadó térfél közepéről. Abszurd, hogy ebben a helyzetben a kihagyott büntető lehetett volna az jobb megoldás. Végül nem sikerült kosarat dobni a vendégeknek, így megtartották két pontos előnyüket a házigazdák, így folytatták remek sorozatukat. A helyzet kísértetiesen hasonlított az őszi JKSE –Alba mérkőzésre, a végeredmény is egyezett, mert akkor sem és most sem sikerült élni a tizedmásodpercnyi lehetőséggel – igaz akkor a Berény volt a kárvallott.

JP Auto-JKSE – Zalakerámia ZTE KK: 71-69 (21-16, 20-17, 17-11, 13-25)

Végeredményben megérdemelt a JP Auto JKSE sikere, hiszen végig vezetett a mérkőzésen. A végére kiütközött az, hogy a héten szinte folyamatos egészségügyi problémákkal küzdöttek többen is, így az utolsó negyedre néhányan nagyon elfáradtak. Az ZTE az utolsó pillanatig nem adta fel és többek között a fiataljaik jó teljesítményének köszönhetően is egy labdásra „mentették” a már sima vereségre álló mérkőzést.

A galériába ezúttal igyekeztem olyan képeket válogatni, ahol közelről látni azokat a hatalmas test-test elleni küzdelmet ami ezt az összecsapást jellemezte. Kattintás a képre és megnyílik a galéria.