Van képem hozzá… Elmaradt a szombat esti frász

A férfi kosárlabda NB I. A csoportjának hazai mérkőzésein a JP Auto Jászberény KSE hétről–hétre „gondoskodott” arról, hogy szurkolóinak az utolsó tized másodpercekben is legyen min izgulni. Sajnos az előző két alkalommal ebből nem jöttek ki jól. A javítás szándékával készültek a soron következő mérkőzésükre a KTE Duna Aszfalt csapata ellen. Dacára annak, hogy a Kecskemét idén nem úgy szerepel, ahogy az a tavalyi eredményei alapján várható volt, azért arról szó sincs, hogy gyenge lenne, még ha nem is azonos fajsúlyú, mint az elmúlt két vendég az Alba és a Körmend volt.

Az előző mérkőzés után a berényiek vezető edzője Nikola Lazic sokkal több energiabefektetést kért a játékba. Ami azt illeti az első pillanatoktól látszott, hogy kérése megértő fülekre talált, mert hatalmas iramban kezdett csapata. A Kecskemét csak az első negyed második felében kapott lábra és érkezett meg a meccsbe. Innentől kezdve, ahogy azt már idén megszokhattuk nagyon kemény küzdelem alakult ki, bár a védekezéssel láthatóan egyik vezető edző sem volt elégedett. Ezek után szerény négy pontos hazai vezetéssel vonultak a szünetre a csapatok.

A berényi szurkoló tábor egyik fele a szokásos borulátással várta a "mumus" harmadik játékrészt, míg a többiek reménykedtek a „csodában”. A folytatás első pillanatától kezdve mindkét tábor csak dörzsölgette a szemeit a csodálkozástól. Kedvenceik ugyanis tényleg hatalmas energiával védekeztek és ellenállhatatlanul rohamoztak. Kecskeméti oldalon teljes volt a tanácstalanság mind védekezésben mint pedig támadásban. Tulajdonképpen hat percig nem találtak be, míg ebben a periódusban szinte minden berényi kísérlet sikeres volt. Ennek egyenes következménye volt, hogy lényegében a harmadik negyed végére el is dőlt a mérkőzés, ugyanis húsz pont fölé nőtt az berényi előny. Innentől kezdve már ismét kiegyenlített volt a játék. A vendéglátók nem tudták növelni előnyüket, míg ellenfelük nem tudta számottevően csökkenteni azt. Ami viszont dicséretes, hogy ennek dacára sem a csapatok, sem pedig a szurkolók nem vettek vissza a tempóból, így végül is izgalmaktól mentesen, de nem unalmasan zárult a mérkőzés.

JP Auto-Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt 81-63 (20-17, 17-16, 25-8, 19-22)

A három egymást követő hazai mérkőzést mindenképpen meg kell nyernie a JP Autó Jászberényi KSE-nek, hogy reális esélye legyen az előre lépésre. Az első feladat kipipálva… a következő ellenfél jövő szombaton az a Sopron, akire rá sem lehet ismerni a tavalyi teljesítményéhez képest. Vélhetően ott sem fog unatkozni aki kilátogat a mérkőzésre.

A képekre kattintva a galériában közelebbről is bele lehet pillantani abba a küzdelembe ami a mérkőzést az eredmény dacára jellemezte.