Van képem hozzá… Idény eleji forma és férfias küzdelem

Szombaton este a Férfi kosárlabda NB I 2018-as szezonja elindult a JP Auto-JKSE csapata számára is. Ahogy az elmúlt idényben ezúttal sem a legkellemesebb ellenféllel kellett szembenéznie az első mérkőzésen a jászberényieknek. Akkor a Körmend idén pedig az Atomerőmű SE látogatott el hozzájuk. Mivel mindkét csapat jelentős vérátömlesztésen esett át a nyár folyamán, így elég nehéz volt megjósolni az esélyeket. Ennek megfelelően szoros mérkőzést várt mindkét együttes vezetője, természetesen saját győzelemmel.

A hazai csapat, ha nem is kifejezetten jól kezdett, de magához ragadva a kezdeményezést néhány pontos előnyt tudott kialakítani az első percekben, majd ezt szépen őrizgették az első félidő végéig. A paksiak pedig nem nagyon találták a ritmusukat sem támadásban, sem pedig védekezésben, így a JP Auto-JKSE szűk hat pontos előnnyel vonulhatott a félidőben az öltözőbe. Szünetben a hazai nézők között felmerült a kérdés, hogy vajon idén is jellemző lesz csapatukra a kritikus harmadik negyed, ami korábban sokszor okozta kedvenceik vesztét.

A válasz hamarosan megérkezett, mert jött a szokásos elbizonytalanodás, amit a Paks ki is használt és percek alatt már náluk volt a 6-8 pontos előny. Továbblépni azonban nem tudtak – ami mint később kiderült végzetes lett számukra -, mert az egyre keményebbé váló küzdelemben a vendéglátók folyamatosan kapaszkodva előbb kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést. Az utolsó percekben fokozódtak az izgalmak, amit végül is a berényiek viseltek jobban. Az ASE pedig nem tudta értékesíteni az utolsó lehetőségét, így egylabdás mérkőzésen jászberényi győzelem született.
A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón mindkét edző véleménye szerint sok hibával tarkított rendkívül küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat szerezte meg a győzelmet.

JP Auto-Jászberényi KSE - Atomerőmű SE 91–90 (19–16, 25–22, 17–29, 30–23)

A mérkőzésről készült képriport a fotóra kattintva látható a galériában.