Indul a negyedik szezon... A JKSE első hazai felkészülési mérkőzésén a Salgótarján együttesét fogadta

A tavaly NB I. A csoportos férfi kosárlabda bajnokság befejeztével a jászberényi szurkolókat leginkább a csapat körül kialakult helyzet és az ezzel összefüggésben keringő különböző „bennfentes” információk foglalkoztatták. Ha a játékról nem is volt mit beszélgetni – már csak a nyári szünet okán is, azért téma volt bőven. Majd augusztus elején elkezdett készülni az akkor még elég foghíjas társaság, aztán szeptember 12-én szokásoknak megfelelően péntek este már az új csapat fogadta az eggyel alacsonyabb osztályban szereplő Salgótarján együttesét.

A nem túl rózsás előző idény után, azt lehetett volna várni, hogy néhány tucat megszállott kivételével nem sok érdeklődője lesz a meccsnek. Akik így gondolkoztak, komolyan mellé fogtak, mert a mérkőzés kezdetére megtelt a "régi" lelátó – a két oldalsó mobil részt ezúttal nem használhatták a nézők. Sőt ahogy a játékosok kezdtek belelendülni a játékba, először csak néhány taps hallatszott egy-egy szép megoldás után, de később már kezdett kialakulni az igazi meccs hangulat… a végén pedig vastapssal köszöntötte a közönség a csapatot. Azt nem tudom, hogy a játékosok számítottak-e ilyen fogadtatásra az elmúlt szezon után, de biztosan nem esett rosszul nekik.

Azért a mérkőzésen látszott, hogy mindkét csapat javában benne van a felkészülésben. Ennek ellenére közönség szórakoztató mérkőzés kerekedett ki ezen az estén. Igaz, hogy ez leginkább annak volt köszönhető, hogy egyik oldalon sem nagyon lehetett folyamatosan komoly védekezést látni - ezt bizonyítja a 195 pont is, amit a két csapat összesen szerzett. Ennek ellenére a publikum jól szórakozott. Természetesen a felkészülési mérkőzések nem feltétlenül a számszerű eredményről szólnak mintsem az eddig eltelt időszakról és a még megoldandó feladatokról. Azért a végeredményt csak illik rögzíteni – JKSE – Salgótarján: 110 : 85.

A fotókra kattintva a szokásos képes beszámoló is megnézhető a galériában