Két tizedmásodperces függő játszma….

A férfi kosárlabda NB I A. csoportjában szombat este az Alba Fehérvár csapata látogatott Jászberénybe. A hazaiak egy debreceni győzelemmel hangolódtak a mérkőzésre, míg a vendégek úgy tűnt kezdik maguk mögött hagyni az idény eleji ziláltságot. Ez egy szoros kemény mérkőzést vetített előre.

A hazai csapat olyan tempóval állt bele a mérkőzésbe, hogy azt ellenfelük jó ideig alig tudta követni. Azt azért lehetett tudni, hogy a berényi tűzijáték nem fog kitartani a mérkőzés végéig. Lassan az Alba is belelendült így a mérkőzés felvette ritmusát és kialakult egy komoly férfias küzdelem amiben minden négyzetcentiméterért, minden labdáért meg kellett küzdeni. Ezek után nem csoda, hogy döntetlennel vonultak a csapatok a félidőben pihenőre.(45 : 45).

És akkor jött a szokásos hidegrázós harmadik negyed a Jászberény számára. Majd négy percig nem sikerült betalálniuk. Szerencséjükre az Alba támadásai sem voltak túl hatékonyak, így „csak” tíz pontos hátrányt szedtek össze. Ezt pedig pillanatok alatt eltüntetve ismét szorossá vált a mérkőzés. Ez kitartott egészen a végjátékig. Az addig sem unalmas mérkőzés az utolsó fél percben végletekig kiéleződött, akár csak a szezonnyitó. Már csak 0.9 másodperc volt hátra, amikor a Berény oldalbedobással jött, amiből a dudaszó pillanatában kosarat szerzett, amivel maga javára fordíthatta volna a mérkőzést. A játékvezetők viszont időn túlinak ítélték a kosarat. Azóta elérhető videó felvételek alapján egy-két tizedmásodpercen múlott az ismételt hazai siker.

Végeredményben kiélezett küzdelemben a végjátékban kevesebbet hibázó és az utolsó pillanatban a szerencsét is oldalukon tudó Alba Fehérvár szerezte meg a győzelmet.

JP Auto-Jászberényi KSE - Alba Fehérvár 81–82 (26-15, 19-30, 14-16, 22-21)

Sajnos ezen az estén nem csak két pontot vesztett le a JP Autó – Jászberényi KSE. Pár perccel a mérkőzés vége előtt egy szerencsétlen mozdulat következtében az irányító Remon Nelson-t ölben kellett levinni a pályáról. Ez bizony baljós előjel, főleg hogy a folytatásban hamarosan a PVSK vendégeként kell helytállnia berényi csapatnak.
A mérkőzésről készült galéria a fotókra kattintva érhető el.