Lénárth Veronika

A műterem előző vendége szinte mindenki ismerőse volt. A most bemutatkozó fiatal hölgyet a nyilvánosság alig hiszem, hogy ismeri. Igaz, hogy eddig elvétve jelent meg alkotásaival a nyilvánosság előtt - néhány alkalommal a Jászberény Online olvasói már találkozhattak képeivel és szerepelt néhány fotóval a Neszűrt bemutató kiállításon is.

Lénárth Veronika egy igazi felfedező típusú egyéniség, Azt hiszem nehezebb olyan dolgot keresni, ami nem érdekli a körülötte levő világból, mint olyant, ami iránt érdeklődik. Adódhat ez abból is , hogy fiatal kora ellenére úgy hozta a sorsa, hogy már vagy fél tucat településen élt, ezért aztán az új környezet, élmények alapvető elemei életének. Kipróbálta magát már számos területén a művészetnek, foglalkozott irodalommal, a képzőművészet számos ágával, de nem idegen tőle az informatika sem, mint az önkifejezés eszköze.

Jelenleg a fotózás az, ami uralja szabadidejét, mert ahogy mondja „változatos, gyönyörködtető, ismeretterjesztő, figyelemfelhívó, gyors, az Internet révén nem ismer határokat, a képben benne van a táj, a kor, az érzés, az ember…”. A digitális utómunka pedig további teret ad a fantáziájának. Nem csoda, hogy a személyiségnek a fotózás felel meg leginkább.

Természetesen fényképei is tükrözik a személyiségének a sokszínűségét. Ha valaki belekukkant az internetes albumaiba, bármikor megbizonyosodhat erről. Most a képei közül portrékat válogattam. Ennek az az oka, hogy a portré talán az egyik legnehezebb műfaj, mert már az is egy sajátos felkészültséget kíván, hogy valakit a kamera elé tudjunk állítani, arról már nem is szólva, hogy rávegyük arra, hogy megmutassa az „igazi” arcát.

A portrékészítés egy igazi fotós kihívás. A fotók arról tanúskodnak, hogy Veronika megbirkózik ezzel a feladattal, legyen szó gyerekekről, fiatal lányokról, vagy komoly férfiemberekről. Számomra különösen nagy öröm, hogy olyan fotóst mutathatok be, aki napjaink divatos irányzatai - például a természet- és makró fotográfia - mellet a „nehezebb” műfajokba is megpróbálja magát.

Szalai György Műterem(őr)

A képre kattintva beléphet a Műterembe.A képre kattintva beléphet a Műterembe.