Férfi kosárlabda NB I. – Elképesztő „rally” végén egy pontos jászberényi siker

Szombat este ismételten egy nehéz ellenfél várt a JP Autó - KSE kosarasaira. Nem mintha idén lenne más fajta meccs. Az a PVSK - Veolia érkezett hozzájuk, az egyetlen olyan csapat, aki az első körben nagy különbséggel tudta legyőzni őket – igaz Ramond Nelson sérülése miatt akkor nem volt berényi irányító. Egyik társaság sem tudott gond nélkül készülni erre az összecsapásra, mert vendég oldalon sérülések, a hazain pedig betegségek hátráltatták a felkészülést. Emellett azt sem lehetett tudni, hogy a Pécs melyik arcát fogja mutatni, hiszen az utóbbi időben igen csak hullámzó volt a teljesítményük.

Az hamar kiderült, hogy ezen az estén a morcosabbik arcukat mutatják a vendégek, hiszen pillanatok alatt nyolc pont volt az előnyük, viszont egy perc múlva már egyenlő volt az állás. Innentől kezdve a szép számú közönség egy 32 perces végjátéknak lehetett tanúja. Hol a JKSE vezetett néhány ponttal, majd perceken belül pedig már a PVSK-nál volt az előny. Jellemzően 4 – 5 ponton belül mozgott az eredmény – a legnagyobb különbség 8 pont volt, mindkét alkalommal a vendégek javára. Igazából egyik csapat sem tudott olyan különbséget felépíteni, aminek tudatában egy kicsit megnyugodhatott volna. Még szerencse, hogy a szünetben a Jász gimnasztika SE versenyzőinek remek bemutatói egy kicsit oldottak a feszültségen.

A szünet után továbbra is padlógázon folyt tovább a küzdelem, nagyon komoly fizikai csatát hozva. Bár a játékvezetést folyamatos kritika érte – mikor nem?. Becsületükre legyen mondva, hogy a z első percben meghúztak egy fault határt – mégpedig elég alacsonyan - és az utolsóig tartották magukat ehhez, nem kevesebb, mint 50 szabálytalanságot fújva. Az utolsó percre két labdányi előnnyel fordult a Jászberény és ebből az időkérés és büntető párbajban végül is egyetlen pontot meg tudott őrizni, folytatva pazar sorozatát.

JP Auto-Jászberényi KSE - Pécsi VSK-Veolia 95-94 (18-16, 25-26, 21-23, 31-29)

Végül ezúttal is egy olyan végletekig kiélezett mérkőzést láthatott a hazai publikum, amilyenben jócskán volt részük idény… és megint hazai győzelemmel. Bár kosárlabda mérkőzésen nem lehet két győztes, most mindkét együttes rászolgált volna erre. Egyetlen mutató döntött. Ahogy említettem, rengeteg büntetőt ítéltek a játékvezetők, míg a pécsi játékosok 16-szor találtak be a büntető vonalról 29 kísérletből, addig a jászberényiek 28-at értékesítettek 31-ből. Ez el is döntötte a mérkőzést.

A folytatásban a JKSE egy nagy túrába kezd, hiszen az alapszakaszban már csak a Szegedet és az Olajt látja vendégül, ugyanakkor utazik Körmendre, Sopronba, Szombathelyre, Budapestre és ott van még a Magyar Kupa nyolcas döntője is. Kemény menetelés lesz.