Terv szerint halad az átalakítás

Jászberény Város Önkormányzata az elmúlt év végén döntött intézményhálózatának átalakításáról. A döntés több területen is érintette a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Zrt.-t, ahol az új vezérigazgató, Horgosi Zsolt vezetésével megkezdődött a számukra meghatározott feladatok megvalósítása. Az átalakítás befejezésének határideje 2011. szeptember 30.

A önkormányzat többek között döntött arról, hogy a JVV Zrt. 100%-os tulajdonát képező Jászvíz Kft.-t – ügyvezető igazgató Csiszér Géza – és Berénykom Kft.-t – megbízott ügyvezető Tóth Endre – a JVV Zrt.-be beolvasztja. Ez a munka elkezdődött, folyamatban van, s határidőre meg is történik a leányvállalatok beolvasztása. Menet közben a Jászvíz Kft. átvette a volt hűtőgépgyári strandfürdő üzemeltetését, amely szintén tulajdonosi döntés alapján történt. Az átvétel zökkenőmentes volt, a szolgáltatás egy pillanatra sem szünetelt.

Ugyancsak megtörtént már a volt hűtőgépgyári sportvagyon – sportcsarnok, tekepálya, teniszpályák, volt jégpálya területe, fa- és kőház, füves labdarúgópálya - átvétele. A JVV Zrt.-n belül megalakult a sportvagyon hasznosítási üzletág, melynek igazgatója Bene László lett, s az említett sportlétesítmények mellett a városi stadion és a műfüves labdarúgópálya üzemeltetését is végzi. A sportlétesítményeket igénybevevő szervezetekkel a kapcsolatfelvétel megtörtént, a sportcsarnokban, a műfüves pályán és a városi stadionban a házirend (igénybevételi szabályzat) kifüggesztésre került.

Tulajdonosi döntés alapján folyik az állat- és növénykert üzemeltetésének átvétele. Az intézmény vezetésével együttműködve ennek előkészítése – a működtetéshez szükséges engedélyek beszerzése - is az előre meghatározott menetrend szerint halad.
Ahhoz, hogy az önkormányzat által eldöntött, a JVV Zrt.-t érintő átalakítás határidőre megtörténjék, s az átvett szolgáltatások színvonala emelkedjen, minden területen szemléletmód váltásra is szükség van. Ehhez pedig elengedhetetlen a városvezetés, az üzemeltető JVV Zrt. és a lakosság jó együttműködése. Az átalakítás folyamatában a tulajdonostól minden segítséget megkaptunk, hogy ez a munka az előre meghatározott terv szerint haladjon. Ennek eredményéről pedig folyamatosan tájékoztatni kívánjuk a város lakosságát.

JVV Zrt. sajtóközlemény