Közel félmilliárdos pályázati támogatást nyert a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft.

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy egy jól működő Ipari Park jöjjön létre, mely elősegíti Jászfényszaru város gazdaságának kiegyensúlyozott fejlődését és kielégíti a piaci igényeket. A Kft. mintegy 50 ha-os területre nyerte el az Ipari Park címet, mely területen akkoriban mindösszesen három gazdasági társaság működött mintegy 500 fő foglalkoztatásával.

A térség és az Ipari Park is jelentősen fejlődött az elmúlt években, és mára elmondható, hogy 17 gazdasági társaság mintegy 1917 főt foglalkoztat az Ipari Park területén, és 2012 évvégén megkezdi tevékenységét a 18. gazdasági társaság is további 70-100 fő foglalkoztatásával. Többek között ez a fejlődés is alátámasztja az ITD Hungary Zrt. tapasztalatait, miszerint Jászfényszaru a régió egyik legkeresettebb telephely-létesítési helyszíne. Ez nagyban köszönhető az előnyös földrajzi fekvéséből származó kiváló logisztikai adottságainak is.
A Kft. sikeres, eredményes munkáját tükrözi továbbá az is, hogy 2010-ben megkapta a „Az év befektetőbarát ipari parkja” címet, a mintegy 210 Magyarországon működő Ipari Park közül. A díj elbírálásánál a szakmai zsűri figyelembe vette az Ipari Park és a helyi Önkormányzat befektetés-ösztönzés terén tett erőfeszítéseit, valamint az új beruházások illetve a teremtett új munkahelyek számát.

Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően az Ipari Park területi kihasználtsága megközelítette a 100 %-ot, ezért 2012. augusztusban a Kft. pályázatot nyújtott be az Ipari Park bővítésére az Észak-Alföldi Operatív Program egyik pályázati kiírására. A pályázati részvételt az tette lehetővé, hogy a - Pályázati Felhívásban foglaltaknak megfelelően - a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz benyújtott üzleti és marketingterv, valamint pályázati adatlap birtokában, Dr. Matolcsy György Miniszter Úr aláírta a Támogató Nyilatkozatot. A projekt tartalma: infrastruktúrával ellátott ipari terület kialakítása, 1634 m2 hasznos alapterületű Vállalkozói Ház létesítése (műhelyek, irodák, sport- és rekreációs helyiségek, rendezvényteremként is használható étterem), befektetés-ösztönzés.

A benyújtott pályázat értékelése megtörtént, majd Magyarország Kormánya az 1464/2012. (X.26.) számú kormányhatározat elfogadásával jóváhagyta a projekt kiemelt projektként történő nevesítését és a benyújtott pályázat megvalósításának támogatását 448 841 874 forint összeggel. Várhatóan még év végéig aláírásra kerül a támogatási szerződés. Ezt követően megkezdődik a projekt megvalósításában közreműködő vállalkozások kiválasztása (infrastruktúra kiépítése, Vállalkozói Ház létesítése, befektetés-ösztönzés), majd megkezdődik a megvalósítás.