Rögös a pénz útja

Pénzükért szállnak harcba a Jászberény körüli elkerülő út építésében résztvevő helyi vállalkozók. Mint azt a szoljon.hu hírportálnak elmondták, tavaly elvégzett munkáik után még mindig nem kapták meg a benyújtott számláik ellenértékét, miközben a fővállalkozó és a kivitelezésért felelős vállalkozó egymásra mutogatnak.

Az előbbi szerint a szerződésekben szereplő összegeket már átutalták a generálkivitelezőnek, aki viszont vitáról és meg nem kapott pénzekről beszél. A helyi alvállalkozók pedig jobb híján ügyvédi felszólításokat küldözgetnek. Miután azonban ez kevésnek tűnik, úgy tervezik, demonstrációhoz, útlezárásokhoz folyamodnak majd, hogy ily módon hívják fel a figyelmet az út építése körüli rendezetlen ügyekre.

Amellett azonban, hogy teljesen érthető és jogos az átvert vállalkozók elkeseredése, attól tarunk, hogy az utakon keresztbe álló munkagépek nem fogják megoldani a problémát. Ráadásul, ha ily módon megoldható lenne az építőiparban (is) mindennapos tartozások rendezése, tízméterenként állnának a markolók és a földgyaluk az utakon.