Dr. Gönczy Sándor az Electrolux európai tűzhelygyártásának élén

Magyar szakember került az Electrolux Csoport legjelentősebb európai termékvonalának élére. Dr. Gönczy Sándor az Electrolux európai hűtőszekrénygyártás vezetői pozíciójából került át a vállalat európai tűzhelygyártásának vezetői székébe.

2010. június 1-jével, dr. Gönczy Sándor személyében, magyar szakember került az Electrolux európai tűzhelygyártásának élére. Ez a termékvonal a vállalatcsoporton belül stratégiailag kiemelt szerepelt tölt be. Az itt gyártott termékek (beépíthető és szabadonálló tűzhelyek, sütők és főzőlapok) előállítása a legösszetettebb, mivel itt található a legszélesebb termékskála, amely leginkább igazodik a helyi piacok elvárásaihoz és igényeihez.

A gépészmérnök végzettségű szakember az olaszországi (Forli), németországi (Rothenburg), svéd (Motala), svájci (Swanden), lengyelországi (Swidnica) és romániai (Szatmárnémeti) gyárakat irányítja a jövőben.

dr. Gönczy Sándor 1995 óta dolgozik az Electrolux Lehel Kft.-nél. Kezdetben projekt vezetői, alkatrészgyártás vezetői, majd termelés igazgatói pozíciókat töltött be a vállalaton belül, amelyek után a jászberényi fagyasztóláda-gyártás vezetésével bízták meg. 2005 januárjától hozzá tartozott a nyíregyházi gyár irányítása is, 2006 óta pedig az Electrolux európai hűtőszekrénygyártását irányítja.