Sikeresen zárul a Hunyadfalva Agglomeráció szennyvízelvezetése és tisztítása című projekt

2015. szeptember 30-án zárja szennyvízprojektjét a Hunyadfalvai Regionális Szennyvíztisztító Önkormányzati Társulás. A félmilliárdos elszámolható összköltséget is meghaladó beruházás 93%-os támogatási intenzitás mellet valósul meg.

A kedvezményezett Hunyadfalvai Regionális Szennyvíztisztító Önkormányzati Társulás 2010-ben nyújtotta be azt a pályázatát, amely a Társulást alkotó települések szennyvízrendszerének korszerűsítését és bővítését célozta meg. Ezt követően a KEOP-1.2.0/B/10-2010-0052 azonosítószámú projekt sikeres elbírálásban részesült, és a kedvezményezett hozzáfogott a megvalósításhoz. Ennek folyamán 517.285.999 forint európai uniós és állami támogatás felhasználásával került sor a meglévő szennyvíztelep korszerűsítésére, valamint a szennyvízhálózat modernizációjára és bővítésére.

A fejlesztések során 2014. augusztus 29-én indult el a próbaüzem, amely később sikeresnek bizonyult, a projekt lezárására pedig 2015. szeptember 30-án kerül sor. A beruházás közvetlen célcsoportját a Társulást alkotó települések, Hunyadfalva, Nagykörű, Tiszasüly, Csataszög és Kőtelek, valamint az itt élő emberek alkotják, hiszen a megvalósulást követően javul a települések népességmegtartó ereje, valamint az itt élők életminősége. További eredmény mutatkozik a környezettudatosság terén, hiszen a fejlesztés nagyban hozzájárul a felszíni és a felszín alatti vizek állapotának hatékonyabb védelméhez is. A Kohéziós Alap támogatását élvező projekt hivatalos zárórendezvényére Csataszögön került sor szeptember 23-án.