Utánpótlás nevelés az Electrolux támogatásával

Az Electrolux Lehel Kft. a magas szintű egyetemi mérnökképzés támogatása mellett a szakmunkás munkaerő utánpótlására is kiemelt figyelmet fordít.
A svéd tulajdonú vállalat egyik kulcsfontosságú partnerintézménye a Miskolci - Egyetem mellett – a jászberényi Klapka György Szakközép- és Szakiskola, ahonnan évről-évre jól képzett munkatársak érkeznek a térségben működő Electrolux gyárakba. A gyakorlati ismeretek elsajátítására az iskola és a vállalat együttműködésének eredményeként létrejött Electrolux tanműhelyben van lehetőségük a diákoknak.

„Magyarországon jelentős hiány van a jól képzett szakmunkásból. A munkaerő-piaci adottságokat figyelembe véve különösen fontos számunkra, hogy gondoskodjunk a folyamatos munkaerő utánpótlásról. A szakközépiskolával közösen olyan megbízható szakismeretekkel rendelkező diákok kinevelésén dolgozunk, akik értéket teremthetnek az Electrolux számára is.”–mondta Takács János, az Electrolux Lehel kft. vezérigazgatója.

Az Electrolux Lehel Kft. tanműhelye a folyamatos beruházások eredményeként a legkorszerűbb és a legjobban felszerelt a régióban. A svéd vállalat és a szakképző oktatási intézmény tíz éve kötött megállapodásának köszönhetően jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek többek között a műhely szakmacsoportonkénti átalakítását és a géppark cseréjét érintették. A tanulók ma már a modern CNC gépek használatát is elsajátíthatják.

„A legutóbbi beruházásnak köszönhetően iskolánk 13 számítógéppel, és 7, a forgácsoló szakmunkások tanításához nélkülözhetetlen tasztatúra modullal gazdagodott. Tovább emeli az oktatási körülmények színvonalát az a szoftver, melynek használatával diákjaink elsajátíthatják a 3D-s számítógépes tervezést is. Az idén egy esztergagéppel és egy egyetemes marógéppel bővült a gépparkunk, amit az Electrolux támogatásával elnyert pályázat sikereként könyvelünk el.” – mondta Tamás Zoltán, a Klapka György Szakközép- és Szakiskola igazgatója. (JBO)