4,5 milliárdos beruházás keretében bővített a Jász-Plasztik

A Jász-Plasztik Kft. 200 új munkahelyet teremtett az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult, pénteken átadott fejlesztésével. A 4,43 milliárd forint összköltségvetésű projektben Jászberényben és Nyíregyházán bővítette jelentősen műanyag fröccsöntő kapacitásait a vállalkozás.

A sikeresen zárult, 4,43 milliárdos, fejlesztés termelő berendezések beszerzését, valamint bér és járulék költségeket foglal magába. A beruházáshoz 1,2 milliárd forint támogatást kapott a vállalkozás az Új Széchenyi Terv keretében. Ugyanakkor egy most kezdődő, szintén támogatott, 3,8 milliárd forintos projekt keretében a cég további 50 munkahely megteremtésére kap lehetőséget – áll az NGM közleményében.

A Jász-Plasztik Kft. a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. Árbevételének meghatározó része műanyag feldolgozásból származik, ezen belül multinacionális cégek részére gyárt elektronikai részegységeket és alkatrészeket. A fröccsöntött műanyag termékeit hűtőszekrényekbe, LCD és plazma televíziókba, továbbá monitorokba, porszívókba, akkumulátorokba építik. A Jász-Plasztik Kft. másik fontos terméke az akkumulátor, amely gondozásmentes (PbSb) illetve karbantartásmentes (PbCa), korszerű esztétikus kivitelű konstrukció, polipropilén edényzetben. Az alkalmazott technológia és az eszközállomány világszínvonalú.

A most zárult 4,43 milliárd forint összköltségvetésű projekt komplex technológiai korszerűsítést biztosított, bővítette a vállalkozás kapacitásait és termékválasztékát. A fejlesztés termelő berendezések beszerzését, valamint bér és járulék költségeket foglal magában, a beruházáshoz 1,2 milliárd forint támogatást nyertek el. Az új, szintén az Új Széchenyi Terv keretében közel 1 milliárd forinttal támogatott fejlesztés során pedig meglévő gyártókapacitásait bővíti a vállalkozás az 50 fős munkahelyteremtést eredményező beruházással. A projekt 3,89 milliárd forint összköltségvetésű.

(fotó: jasz-plasztik.hu)