Magyar Termék Nagydíjat kapott az Electrolux

Idén tizenkettedik alkalommal díjazták a fogyasztói alapjogoknak, fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, magas minőségű termékeket, szolgáltatásokat és előállítóikat, melyek közül az Electrolux két újdonságával is elnyerte a rangos elismerést. Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet kapott az AEG-Electrolux A++ energiaosztályú, alulfagyasztós kombinált hűtőszekrénye, valamint az Electrolux és a Zanussi új kondenzátoros fagyasztóláda családja. A díjazott termékek az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrény-, valamint jászberényi fagyasztóláda gyárában készülnek.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki célul, mellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását kívánja segíteni. A civil kezdeményezésű pályázat emblémájával ellátott termékek és szolgáltatások kifejezik az előírt és önként vállalt gyártói, forgalmazói garanciákat a fogyasztók és a felhasználók előtt.

A többlépcsős minősítést követően díjat kapott a vállalat legújabb, alulfagyasztós AEG-Electrolux hűtőszekrénye. A fehér és rozsdamentes acél borítással gyártott készülék fejlesztése, hazai fejlesztőcsoport koordinálásával, kilencven százalékban Magyarországon zajlott. A modell innovációját az új szigeteléssel elért nagyobb hűtőtér és az alacsony energiafogyasztás adja. A márka termékválasztékában ez az első A++ energiaosztályú készülék, melynek fogyasztása 45 százalékkal alacsonyabb, mint az A energiaosztályba tartozó hűtőszekrényeké.

A díjnyertes termékek között szerepel az Electrolux és a Zanussi legújabb technológiai megoldásokkal ellátott, A+ energiaosztályú fagyasztóláda családja is. A készülékekbe egyedi szerkezetű, új kondenzátor lett beépítve, mely teljes egészében magyar mérnökök munkáját dicséri. Az új kondenzátor beépítésével csökkent a fagyasztóládák falvastagsága, így ugyanaz a belső űrtartalmú készülék, akár 30 centiméterrel kisebb helyen is elfér. A piacon már most is jelentős az A+ energiaosztályú készülékek aránya, mely továbbra is növekvő tendenciát mutat. Az A+ készülékek 25 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az A osztályú modellek.

A Magyar Termék Nagydíj címet elnyert termékek az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrény-, valamint a jászberényi fagyasztóláda gyárának szerelősorairól gördülnek le.
Az Electrolux életében korábban is volt már példa a rangos elismerésre. Tavaly az alulfagyasztós kombihűtőszekrény-család Elismert Termék minősítő címet kapott, ami azt jelzi, hogy a vállalat folyamatosan színvonalas termékekkel látja el a fogyasztókat.