Befejeződött a jászberényi egyesített szociális intézmény korszerűsítése és akadálymentesítése

A Jászság fővárosában még januárban indult az a projekt, melynek keretében a Jászberény Hatvani u. 35. szám alatt található Egyesített Szociális Intézmény „Naplemente” Idősek Otthona épületeinek energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése valósult meg. A TIOP-3.4.2-11/1-2012-0293 jelű „A jászberényi Egyesített Szociális Intézmény korszerűsítése és akadálymentesítése” című projekt elszámolható összköltsége bruttó 178 035 020,- Ft, mely önerő nélkül, teljes egészében pályázati forrásból került finanszírozásra.

A projekt fejlesztéseinek célja a szociális intézményrendszer korszerűsítése és a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása volt, az igénybe vevők méltó életkörülményeinek megteremtése érdekében. A fejlesztések közvetetten hozzájárultak ahhoz, hogy az érintett intézmények célcsoportjához tartozó speciális és hátrányos helyzetű, sérülékeny társadalmi csoportok társadalmi aktivitása, életminősége javuljon, és a helyi közösségben való aktív részvétele növekedjen.

A jászberényi Egyesített Szociális Intézmény „Naplemente” Idősek Otthona többnyire időskorú, szociális vagy egészségi okok miatt gondozásra szoruló személyeknek nyújt bentlakásos, átmeneti vagy alapellátást, akik 2-3-4 ágyas szobákban kerülnek elhelyezésre. A lakószobák ugyan tágasak, barátságosak, de a mellékhelyiség korszerűtlenek voltak, nem feleltek meg az ellátást igénybe vevők szükségleteinek. Az intézmény legrégebbi építésű szárnya szintén felújításra szorult, itt elsősorban a nyílászárók cseréjére, hőszigetelés alkalmazására, fűtéskorszerűsítésre volt szükség.

A projekt segítségével, megvalósult korszerűsítéssel az intézmény által nyújtott szolgáltatás minőségének javulását, és az ellátást igénybe vevők méltó életkörülményeinek megteremtését lehetett elérni.

A projekt során megvalósult munkák:

- Teljes körű akadálymentesítés
- Utólagos hőszigetelés készítése
- Nyílászárók cseréje
- Fűtési rendszer korszerűsítése
- Mosodába modern energiatakarékos szárítógépek beszerzése
- Nővérpult kialakítása
- Hidraulikus betegágyak beszerzése
- Korszerűsítéshez kapcsolódó egyéb munkálatok

-

A projekt költsége: 178. 035. 020 Ft.
Megítélt támogatás: 178. 035. 020 Ft
Támogatás mértéke: 100%