Remek szezon és keserű szájíz…

Szerda este a negyedik mérkőzésre készült a Jászberényi RK a bajnoki bronzért folyó küzdelemben az UTE ellen. A második mérkőzésen emlékezetes küzdelemben egyenlítettek a berényi lányok, majd Újpesten mérkőzéslabdát hárítva fordítottak a hazaiak. Így a szerdai mérkőzésen a tét a JRK-nak az ötödik, mindent eldöntő mérkőzés kiharcolása, míg vetélytársának az összecsapás lezárása volt. Ennek megfelelően szépszámú közönség előtt kezdődött a mérkőzés.

A kezdeményezést a Jászberény kaparintotta meg és két pontos előnnyel érkezett az első technikai időhöz. Ezt követően az UTE megszerezte a nyitás jogát és a hazaiak egyiket a másik után „nyelték le”. Az is ritka volt, hogy vissza tudták juttatni a labdát ellenfelük térfelére, aminek a következménye az lett, hogy a szettet szinte percek alatt megnyerte a fővárosi együttes (19 : 25)

Bár a hazai szurkolók abban reménykedtek, hogy csak a „szokásos” mélypontról van szó és majd a folytatás jobban sikerül. Hát ezúttal nem így történt, mert a második játszmában sem tudott a hazai csapat érdemi ellenállást tanúsítani. A nyitás fogadással továbbra is alapvető problémák voltak, ez pedig esetlegessé tette a támadásokat is. A másik oldalon az újpestiek viszont magabiztosan használták kilehetőségeiket. Az eredmény egy gyors, magabiztos szett győzelem volt. (15 : 25).

Ha rosszul sikerült a Jászberénynek az első két játszma, akkor a harmadik elejére már nem nagyon van jelző. A 0 : 6-os kezdés magáért beszél. Ekkor komolyan meg fordulhatott a hazai fejekben, hogy azért ezt nem... na ezt nem. Ez a szezon nem egy ilyen záró szettet érdemelne. Nos, a folytatás sem volt rózsásabb, de legalább megszülettek az első berényi pontok. Az első technikai idő után viszont történt valami. Nem tudni mi játszódhatott le az újpesti lányok fejében – lehet bevillant, hogy az idényben már többször volt, hogy a padlón lévő JRK egyik pillanatról a másikra magára talált és nagyon kellemetlen meglepetést okozott. Minden esetre az előnyük kezdet elfogyni, olyannyira, hogy 13 : 13-nál döntetlen volt az eredmény, sőt a hajrára már a hazaiak voltak négy pontos előnyben. Mi több 24 : 20-nál négy játszma labdájuk is volt. Ekkor megint történt valami, mert a berényi lányok megtorpantak, míg a másik oldalon, mint ha mindent eldöntő labdákért folyt volna a küzdelem, úgy harcoltak a játékosok. Gondolom azért tanultak a korábbi keserű tapasztalatokból. A végkifejlet az lett, hogy négy hárított játszma labda után a saját lehetőségét kihasználva ezt a szettet is megnyerte az UTE. (24 : 26) és lezárta a bronz csatát.

Újpesti oldalon kezdődhetett az ünneplés a szép számú szurkolótáborral együtt, mert ezúttal is sokan kísérték el kedvenceiket Jászberénybe. A hazai oldalon pedig letargia… nem ilyen búcsúzást terveztek a szurkolóiktól… Pedig, ha az idényt nézzük, nem hiszem, hogy bárki is elégedetlen lehetne, hiszen vert helyzetből jutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol magabiztos teljesítménnyel szerezték meg a bronzérmet. A bajnoki negyedik helyet pedig mindenki előre aláírta volna az idény elején. Számtalan remek mérkőzést maguk mögött tudva, sok-sok kellemes percet szereztek a berényi röplabda barátoknak. Akik hálából olyan hangulatot csináltak a mérkőzéseken, amilyenben még ellenfélként is jó lehetett játszani. Biztos vagyok benne, hogy nem kell sok időnek eltelnie és minden játékosban, vezetőben, szurkolóban elmosódik ez a mérkőzés és egy remek szezon emléke marad meg. Mert az bizony az volt!

Jászberényi Röplabda Klub – UTE: 0:3 (19, 15, 24).

Edzői nyilatkozatok:

Deme Gábor (JRK): „Ha a szezon előtt azt mondják nekem, hogy mindkét fronton négybe kerülünk, akkor egyből aláírtam volna. Ehhez képest egy bronzérmet szereztünk a Magyar Kupában. Sajnos az utolsó mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de azt gondolom, jelenleg ez a negyedik helyezés a reális nekünk. Illetve olyan csapatokat előztünk meg, mint a Nyíregyháza, a Gödöllő, vagy az MTK, amelyek szintén nem rossz együttesek voltak.”

Milodanovics Andrea (UTE): „Úgy jöttünk, hogy be akartuk fejezni a párharcot és így is indítottuk a meccset. Szakaszonként Jászberény feljött, nagyon jól játszott, de látszott rajta, hogy nagy teher van rajta, hogyha nem nyeri meg, akkor vége. Mi ezt kihasználtuk és sikerült győznünk.”
Forrás: Budai Levente – Jászberényi RK

Egy ilyen remek idény végén nem is kívánhatok mást, mint azt, hogy a következő szezonban is legyen részünk hasonló élményekben. Zárásképpen, pedig a képekre kattintva a galériában látható a mérkőzés néhány izgalmas pillanata…