Kötelező letudva… győzelemmel kezdték az évet a jászberényi röplabdások a bajnokságban

A hétközi Magyar Kupa elődöntő után szombaton este hazai mérkőzéssel folytatódott az első osztályú női röplabda bajnokság. Ezúttal a Budaörsi DSE csapata vendégeskedett a Bercsényi úti sportcsarnokban. A tabella alapján a zászló ezúttal a Jászberényi RK-nak állt. Így mindenki sima hazai győzelmet várt.

Az első játékrészt a hazai csapat a csütörtökön este a Békéscsaba elleni első két szettben látott kemény jól szervezett játékkal kezdte. Percek alatt négy pontos előny volt a Jászberénynél, majd a folytatásban is rendre kétszer annyi pontot szerezve, mint ellenfele, így a második technikai időnél már nyolc pontos volt az előnye. Ebben az időszakban a vendégek leginkább akkor szereztek pontot, amikor a vendéglátók hibáztak. Ez a tendencia a szett hátra levő részében is folytatódott, így azt gyorsan 25 : 15-re lezárta a Jászerényi RK.

A második játszma egyenes folytatása volt a mérkőzés kezdésének. a különbség az volt, hogy ”félidőben” a vendégek egy ponttal közelebb voltak a házigazdákhoz (16 : 9). Innentől kezdve a JRK-t is elérte a „kötelezők” betegsége. A jó játék magabiztossá tette a játékosokat és egyben a koncentráció is csökkent. Ezt pedig nem hagyta kihasználatlanul a budaörsi együttes és 7 : 2-es szériával két pontra megközelítette esélyesebb ellenfelét. Innen azonban már nem sikerült szűkíteni a különbséget és így a Jászberényi RK 25 : 21-re megnyerte a második játszmát is.

A harmadik felvonás nem hozott jelentős változást. Az irányítás továbbra is a Jászberényi lányok kezében volt, viszont a budaörsi csapat is tovább folytatta a második szettben mutatott lelkes játékát, így ezúttal nem alakult ki számottevő különbség. A két csapat közötti távolság kettő – négy pont között változott, sőt a véghajrára egyetlen labda volt a különbség. Azonban 23 : 22-es állásnál két határozott megoldással a JRK 25 : 22-re nyerve a harmadik szettet, 3 : 0 arányban zárta a mérkőzést.

A harmadik szettben Deme Gábor a hazaiak edzője a szorosabb második szett ellenére úgy gondolta, hogy ha valamikor, akkor ilyen állásnál lehetőséget ad a frissen igazolt és eddig kevesebb szerepet kapott játékosainak, hogy meccs körülmények között is megmutassák magukat. Így került pályára Bleicher Réka, Takács Bernadett és Kovács Fatime is. Mindhármukról elmondható, hogy éltek a lehetőséggel, és gyorsan beilleszkedtek a játékba. Szükség is lehet rájuk a folyamatosan élesedő bajnoki küzdelmek során.

Jászberényi Röplabda Klub – Budaörsi DSE: 3:0 (15, 21, 22).

Edzői nyilatkozatok:

Deme Gábor (Jászberényi RK): „Várható volt, hogy így alakul majd a mérkőzés, hiszen ilyen összeállításban nem játszottunk még. Próbáljuk, hogy (Bleicher) Réka (Takács) Berni játsszon. A két junior korú játékosomnak, Bambinak (Kocsmár Karolának – a szerk.) és (Bertók) Bettinek azért nem adtam lehetőséget, mert nekik ezután egy utánpótlás-mérkőzés következik, egyébként őket is becseréltem volna. Látom, hogy mit kell még dolgoznunk ahhoz, hogy az újak ugyanolyan szinten legyenek, mint mi. Azoknak is ilyenkor kell játéklehetőséget adni, akiknek, ha éles a meccs, nem tudok annyi játékpercet biztosítani.”

Széll Márta (Budaörsi DSE): „Kicsit többet vártam a lányoktól, de tudomásul kell venni, hogy ez a jászberényi csapatot profi felkészülés, profi körülmények jellemzik. Mi amatőr szinten edzünk, amatőrök játszanak nálunk, akik a szabadidejüket áldozzák fel azért, hogy tudjanak röplabdázni. Gratulálok a Jászberénynek és örülök neki, hogy a második-harmadik szettben partnerek tudtunk lenni. Elkövettünk olyan hibákat, amilyeneket nem szabad, de ezt annak tudom be, hogy hiányzott egy cserém, akivel biztosabbá válhatott volna a védekezésünk.”
Forrás: Jászberényi Röplabda Klub - Budai Levente

Szokás szerint a képek ezúttal is a galériában… Katt’ a fotókra.