Női röplabda Extra Liga… A jászberényi „rémálom” véget ért!

A Jászberényi VT az Extra Liga alapszakaszában utolsó hazai meccsén az 1. MCM Diamant Kaposvár együttesét fogadta. A vendégek viszonylag kényelmes helyzetből várhatták az összecsapást, mert jó eséllyel nem zárhatnak a hatodik helyen. A hazaiaknak viszont ez volt az utolsó komoly esély arra, hogy a legjobb négy közé jutásért ne az UTE, vagy a Fatum Nyíregyháza ellen kelljen megküzdeniük. Volt azonban számukra egy még ennél is nagyobb motiváció. Ideje volt lezárni a „hét szűk esztendőt”, ami sorozatban hét elszenvedett vereségként nyomasztotta őket. Az már közhely ebben az idényben, hogy kemény meccs következett, ami azért a hazai szurkolókat a fent említettek okán szintén nyomasztotta, bár az csarnokban kifejezetten derűlátó hangulat uralkodott.

A nyitó játszma első harmadában mindkét csapat megmutatta, hogy bárkinek komoly ellenfelei lehetnek – ezt ország-világ tudtára is adhatták, hiszen az M4 élőben közvetítette a mérkőzést - ugyanis remek labdamenetekkel indult a játékrész. A közepe tájékán azonban a Kaposvár nem tudta megfelelően kezelni a hazai nyitásokat, így a gyors támadásaik is akadozni kezdtek, amiket a berényi sánc rendre hatástalanított. Ezek után nem volt meglepő, hogy kényelmes előnnyel érkeztek a hajrára a vendéglátók és lendületüket megtartva simán elrendezték az első szett sorsát. (25 – 20)

A folytatásban összekapta magát a vendég csapat, de a hazaiak gyorsan visszavették a kezdeményezést és a hajrára ismét magabiztos előnnyel érkeztek. Ahogy az ismert, a Kaposvár az a csapat, aki bármikor képes újítani. Ezt ezúttal is bizonyította, mert hamarosan már nekik volt lehetőségük a szett lezárására, amit nem is szalasztottak el. (23 – 25)

Egyenlő állásnál sok berényi szurkoló fejében megfordult, hogy ebből baj lehet. Szerencsére a hölgyek fejében valami egészen más járhatott – láthatóan pillanatok alatt átléptek az előző játszma elvesztésén, amelyben egyébként nem játszottak rosszul. Magabiztosságuk és összeszedettségük semmit nem változott. Ennek köszönhetően – elnézést a kifejezésért – „bedarálták” a kaposváriakat, akik továbbra sem tudtak megbirkózni a nyitásfogadással, sőt a saját híresen agresszív szerváik sem jöttek segítségül. Ennek következtében egy hazai győzelemmel záruló gyors szettet láthatott a közönség (25 – 13)

A Jászberény a visszaszerzett vezetés tudatában egyre felszabadultabban röplabdázott, ami egyre inkább azt az érzést keltette a szurkolóikban, hogy ez a nap más, mint a korábbiak. Az ellenfelük kapaszkodott, igyekezett, de láthatóan nem működtek az erősségeik, így nem tudtak felzárkózni. Amikor erre esélyük nyílt, akkor pedig mindig becsúszott egy-egy hiba. Ebből adódott, hogy a negyedik játékrészt is uralva biztosan hozta a Jászberényi VT a játszmát. (25 – 16) Ezzel teljesen megérdemelten megszerezte a régóta várt újabb győzelmet.

Jászberény – 1. MCM Diamant Kaposvár 3:1 (20, –23, 13, 16)

Bár a hazai oldalon égetően fontos volt ez a három pont, mégis leginkább egy erős kapaszkodót jelenthet számukra és drukkereik számára is ahhoz, hogy valóban véget érjen egy fejezet. A végső előrelépést tekintve sorsuk nem csupán a saját kezükben van. Ki kell szurkolják, hogy a Kaposvár első idegenbeli győzelmét éppen a Vasas otthonában szerezze meg. Vagy jövő héten egy hasonló felszabadult játékkal pontot, vagy pontokat szerezzenek a Nyíregyháza vendégeként. Ebben az esetben már-már biztos, hogy a végelszámolásnál nem a „kritikus” hatodik helyen zárnak. Bár ahogy ebben az idényben szokássá vált, semmi nem biztos az Extra Ligában.

A képre kattintva elérhető a galéria. Sajnos ez most kicsit kiegyenlítettlenre sikeredett, de van amikor a szurkolás felül írja a „feladatot”, de ezúttal nem bánom.