Meg van az első hazai győzelmünk a röplabda női első osztályában.

Múlt pénteken este, talán a szokásosnál is nagyobb volt a várakozás röplabda csapatunk mérkőzése előtt. A vendég ezúttal a Albrecht-MVSC-MVSI volt. Róluk azért tudható, hogy ellentétben az első két hazai ellenfelünkkel, nem tartoznak az éllovasok közé. Tehát úgy tűnt ezúttal azért összejöhet a várva-várt első hazai győzelem.

Az első játszmát ennek megfelelően kezdte a berényi csapat, gyorsan vezetést szerzett, amit egy vendég időkérés után ugyanolyan pillanatok alatt fel is élt. Hazai időkérés és ismét jelentős előny itt, majd ismét egy hullám völgy és máris egy pontra olvadt az előnyünk (12:11)… hazai időkérés és ismét egy nagy sorozat, ahonnan már nem volt kérdés, hogy meg van az első játszma… 25:14.

A második játszma sokkal inkább a kiegyenlített küzdelemről szólt. Sokáig egyik csapat sem tudott előnyt kiharcolni, majd a szett közepén ez a hazaiaknak sikerül, de a hajrára fordulva megint szoros volt az állás (20:19). Ekkor a JRK ismét magához ragadta a kezdeményezést és csak egyetlen pontot engedélyezve ellenfelének ez a játékrészt is megnyerte… 25:20.

A harmadik – mint kiderült utolsó – játszmát ellentmondást nem tűrően kezdték a berényi hölgyek és percek alatt közel tíz pontos előny gyűjtöttek össze. Ebben a játékrészben már az is belefért, hogy a fiatalok is belekóstoljanak az első osztályba. Mindez nem törte meg a hazai csapat lendületét, sőt tovább folytatták határozott játékukat, amit villám gyorsan le is zártak… 25:15.

Ezután következhetett az ünneplés a közönséggel. Tulajdonképpen egyetlen pillanatig sem volt kétséges a vendéglátók három nullás győzelme. Igaz időnként saját magukkal is meg kellett küzdeni, mert hibáikat kihasználva a miskolciak azonnal éltek az előttük megnyíló lehetőségekkel. Amikor viszont megfelelő volt az előkészítés, kivétel nélkül remek pontoknak örülhetett a közönség.

Jászberényi RK - Albrecht-MVSC-MVSI 3:0 (14; 20; 15)

Képek a galériában.