Női röplabda NB I. … Ez a győzelem hat pontot ért.

Pénteken este a Jászberényi RK közvetlen riválisa az MTK Budapest csapata látogatott Jászberénybe. A két együttes között mindössze egyetlen pont volt a különbség. Egy hazai győzelem esetén a előny négy pontra nőhetett, míg a vendég siker helycserét jelenthetett volna a táblázaton. Az őszi találkozó szoros mérkőzésen MTK győzelmet hozott, így kettős tétje is volt a mérkőzésnek a három bajnoki pont - ami a közvetlen rivális ellen tulajdonképpen hatot ér - és a revans.

A jászberényi lányok ennek megfelelően kezdtek és jó nyitásaiknak köszönhetően levegőhöz sem engedték jutni ellenfelüket. Már 10 : 3 állt az eredmény jelzőn, amikor egy időkérést követően kezdett eszmélni a vendég csapat. Ettől kezdve már jobban meg kellett küzdeniük a vendéglátóknak minden pontért, de amikor egy kicsit feljebb kapaszkodott az MTK, azonnal jött néhány megnyugtató megoldás és végül magabiztosan 25 : 18-ra nyerve a szettet a JRK megszerezte a vezetést.

A második játékrészt ismét a Jászberény kezdte jobban, de már nem tudott olyan előnyt felépíteni, mint ez első szettben. A vendégek tisztában voltak vele, hogy ha ezt a játékrészt is levesztik, akkor valymi kevés esélyük marad a végső győzelem megszerzésére. Ezért aztán foggal-körömmel küzdöttek minden labdáért. Az erőfeszítéseik nem is maradtak eredmény nélkül, mert egyre közelebb kerültek a hazaiakhoz. Igaz a második technikai időnél megint öt pont volt a hátrányuk, de hamarosan már egyenlő volt az állás, sőt 17 – 18-ra már ők vezettek. Ebben az időszakban a berényi lányok egy kicsit elbizonytalanodtak, de hamar összekapták magukat és pillanatok alatt vissza vették az irányítást. Ami ez után következett az elképesztő volt. Hol az egyik csapat, hol pedig a másik vezetett. Az első szett labda az MTK kezében volt, de két berényi pont és már a vendéglátók zárhatták volna le a játszmát... következett azonban két vendég pont és ismét az MTK-nak volt lehetősége arra, hogy feltegye az I-re a pontot. Mindkét csapaton látszott, hogy ez a szett kulcs fontosságú, mert ha a JRK húzza be talán meg is törheti budapesti ellenfelét, fordított esetben viszont erőre kaphatnak a vendégek és abból nem lehetett volna kitalálni, mi következik. 25 : 26-os állásnál azonban ismét két hazai pont és játszma labda következett, amit sikerült értékesíteni a JRK-nak (28 : 26), bár ezt a pontot sokáig vitatták az MTK játékosok. Így már csak egyetlen szettre volt a vendéglátó a mérkőzés megnyerésétől.

Ahogy azt a drámai végjátékot hozó második játszma után várni lehetett, a vendégek még egyszer neki rugaszkodtak bár folyamatos volt a berényi vezetés, de végig látó távolságban maradtak. A második technikai idő után eltört valami az MTK játékosainál, míg a jászberényi csapatból hol az egyik, hol a másik játékos húzott elő egy remek megoldást és a hátra levő időben mindössze öt pontot engedélyezve az ellenfelüknek simán nyerték a harmadik játszmát (25 : 18) és ezzel a mérkőzést.

Ahogy azt a második szett végén érezni lehetett, ott dőlt el minden. Ezúttal a hazai csapat volt mentálisan erősebb, bár ez látva az elmúlt időszakban mutatott teljesítményüket nem volt meglepő. Az minden esetre biztos, hogy ennek a párharcnak, még nincs vége, hiszen nagy valószínűséggel még keresztezik útjaik egymást ennek a két csapatnak, és hogy érdekesebb legyen a dolog a TEVA Gödöllői RC is beleszólhat a küzdelembe, hiszen ez a három gárda közvetlenül egymás közelében található a bajnoki tabellán.

Jászberényi RK – MTK Budapest 3 : 0 (18; 26; 18)

Edzői interjúk:

Deme Gábor (JRK): „Egy hét alatt három nagyon fontos meccset játszottunk és mérlegelnünk kellett, hogy hol tudunk nyerni. Azt gondolom, jól döntöttünk, hogy a nyíregyházi és az MTK elleni mérkőzést vettük célkeresztbe. Mindkét csapat nagyon komoly játékerőt képvisel, úgyhogy nagyon büszke vagyok rá, hogy meg tudtuk őket verni. Minden mérkőzésen van egy hullámvölgyünk, ami általában a második szett körül jön ki, valamint ebben a periódusban az ellenfél is egyre jobban játszott. Ekkor szerencsénk is volt. A csapat egyre nagyobb kohézióban van, egyre jobban játszunk együtt. Emellett ne felejtsük el, hogy vannak a kispadon olyan játékosaim, akiket be tudok vetni és ez azért motiválja a pályán lévőket. Nem akarok még a negyedik hellyel foglalkozni. A jövő héten szeretnénk a Békéscsabát megcsipegetni, aztán pedig a Kaposvárt kötelező legyőznünk.”
Forrás: Jászberényi RK - Budai Levente

A szokásos képes tudósítás a fotóra kattintva elérhető a galériában.