Női röplabda NB I. … Egy csendes vasárnap délután

Vasárnap délután lassan gyülekeztek a legelszántabb szurkolók a Jászberényi RK soron következő bajnoki mérkőzésére. Ezen mondjuk nem nagyon lehetett csodálkozni, hiszen pénteken a regnáló bajnok és veretlenül a tabella élén álló Békéscsaba volt a berényiek ellenfele, szombaton a férfi kosarasok próbálták megszakítani hónapok óta tartó vereség sorozatukat –szerencsére sikerrel tették – így talán erre a meccsre egy kicsit elfogyott a nézők szuflája. Azért nem minden hétvégén van három ilyen mérkőzés. Ezúttal az 1.MCM Diamant Kaposvári Egyetem volt az ellenfél. A két csapat között a táblázaton elfoglalt helyezésben és a megszerzett pontokban is számottevő volt a különbség, Csupán az volt a kérdés, hogy a pénteki mérkőzés után –amelyen sajnos nem tudtam jelen lenni – vajon mennyire tudnak újra felpörögni a jászberényiek, és mekkora ellenállást tud tanúsítani a kaposvári csapat.

Nos az percek alatt kiderült, hogy ezen az estén sem parázs labdamenetek, sem pedig idegtépő izgalmak nem várnak a közönségre. Álmoskás kezdés után 5 : 4-es állásnál volt először a hazaiaknál ez előny, amit utána fokozatosan, öt, nyolc, majd tizenkét pontosra növelve 24 : 12-nél érték el a szettlabdát, amit simán értékesítve 25 : 12-vel zárták ezt a játékrészt. Tulajdonképpen mindkét csapat hozta, amit várni lehetett tőlük, de olyan kiemelkedő dolgokat nem láttak a nézők, amit lázba hozta volna őket.

A második játszma gyakorlatilag az első folytatása volt, mint játékban, mint pedig az eredmény alakulásában. Az eltérés csak a hajrában mutatkozott, amikor a vendéglátók játszma labdájánál a kaposváriak három pontot is szereztek, de ezzel is csak megközelíteni tudták a vetélytársukat, így 25 : 17<˛b> arányban ezt a felvonást is a JRK nyerte.

Ekkor már látható volt, hogy a harmadik szettnek a megválaszolandó kérdése csupán annak hossza lesz, mert a kimenetele nem volt kétséges. Ennek ellenére már nem alakult ki akkora különbség a két együttes között, mint a mérkőzés korábbi részében. Ennek részint az volt az oka, hogy a Kaposvár kezdett összeszedettebben játszani, másrészt pedig a berényi oldalon sorban lehetőséget kaptak a cserejátékosok is. Az eredmény az lett, hogy a második technikai időnél már csak két pont volt a hazai előny. Deme Gábor azonban ekkor sem hozta vissza a kezdőit, hanem rábízta a meccs lezárását a kiegészítő játékosaira. Ők ezt azzal hálálták meg, hogy hátra levő időben mindössze hat pontot engedélyeztek ellenfelüknek és 25 : 20-ra nyerték a játszmát és ezzel beállították a 3 : 0-s végeredményt.

A kérdésre, hogy a jászberényi csapatnak sikerül-e felpörgetni magát három napon belül kétszer is, azt a választ adta mérkőzés, hogy nem volt rá igazán szükség, mert ezen az estén elég volt, hogy egyszerűen koncentráltan játszanak.

Jászberényi RK – 1.MCM Diamant Kaposvári Egyetem: 3 : 0 (12; 17; 20)

Edzői nyilatkozatok:

"Deme Gábor (JRK): „Az első szettben jól játszottunk. Utána kipróbáltam különböző szerkezeteket és a harmadik játszmában igyekeztem mindenkit pályára küldeni, úgyhogy ez így volt jó. Mindenki megtette, amit kellett. Örülök neki, hogy tudtam nekik is játéklehetőséget biztosítani.”

Mészáros Péter (Kaposvár): „Remélem, kaposvári szempontból nem ez a maximum. Az összes játékelem pontosságán, valamint a mezőnyvédekezésen kell még javítanunk. A Jászberény volt a favorit, főleg itthon, de szerettük volna valamennyire megnehezíteni a dolgát; ma ez ennyire sikerült."
(Forrás: Jászberényi RK - Budai Levente)

Egy rövid képes összefoglaló a galériában… kattintás a fotóra.