Ez fájó vereség volt…

A női röplabda Extra Liga ezen a hétvégén igazi ki-ki mérkőzést tartogatott a jászberényi és persze a Vasas szurkolók számára. A nyitó fordulóban magabiztos győzelmet aratott a Jászberényi VT a fővárosban. Ezt akarta megismételni hazai pályán, mert ezzel lépéselőnybe kerülhet riválisával szemben. A Vasas Óbuda számára pedig „élet-halál” kérdés volt, hogy megszerezze első győzelmét. Ráadásul valahogy el kell kezdeniük a kilábalást az utóbbi időszak rossz periódusából. Ennek megfelelően izgalmas küzdelemre számíthatott a szép számú érdeklődő, bár ez az idei szezonban minden meccsre elmondható.

A nyitó játékrészt a vendég csapat kezdte jobban. Összeszedetten támadtak és meglehetősen határozottan védekeztek. Enne köszönhetően magabiztos előnyre tettek szert, amit csak a szett közepére tudott többé-kevésbe ledolgozni a vendéglátó. Az ő oldalukon akadozott a támadó játék és valahogy a mezőny munka sem állt össze. Így megérdemelten vitte el a Vasas az első játszmát (20 – 25).

A folytatás semmi változást nem hozott. Továbbra is a fővárosi együttes irányított a jászberényi pedig igyekezett, kapaszkodott, de a játékuk továbbra sem állt össze. Ezek után nem volt meglepő, hogy újra az első felvonás forgatókönyve érvényesült és máris biztos volt, hogy a vendégek legalább egy ponttal távoznak (16 – 25).

A harmadik játszmára úgy jött ki a hazai csapat, hogy minden egy lapra tett fel annak reményében, hogy végre csak összeáll a játékuk. Valóban volt is előrelépés. Azonban a Vasas továbbra is nagy önbizalommal játszott. Bár a szett hajrájára kifejezetten szoros lett az eredmény, de a fordítás már nem jött össze a hazaiaknak. A végjáték pedig ismételten a vendégek kezében volt (21 – 25).

Jászberényi VT - Vasas Óbuda: 0 : 3 (–20, –16,–21)

Amíg a Vasas Óbuda az első labdaérintéstől nagy önbizalommal és magabiztosan játszott, addig a Jászberénynél a küzdés egyre inkább küszködéssé vált, ezért ahogy haladt előre a találkozó egyre egyértelműbbé vált, hogy ezen az estén nem tudja átlépni saját árnyékát. Így nagyon fájó vereséget szenvedett, ráadásul az, hogy szettet sem sikerült nyerni, ugyancsak a Vasas Óbuda malmára hajtotta a vizet. És hogy még keserűbb legyen a pirula a Kaposvár meglepetésre mindhárom pontot otthon tartotta az esélyesebb Nyíregyháza ellen. Így most e három csapat közül ők kerültek lépéselőnybe.

A folytatás sem lesz könnyebb a Jászberényi VT számára, hiszen jövő hétvégén ahhoz az UTE-hoz látogatnak, akik idén már mindkét favorit skalpját megszerezte. Viszont ahogy az eddigi mérkőzések mutatják az Extra Ligában nincs olyan csapat, aki ne lenne képes meglepetésre.

Addig is a képre kattintva látható a szombati mérkőzés galériája.