Női röplabda Extra Liga… Ha döcögve is, de meg van a következő jászberényi győzelem

Két nem éppen friss csapat készülődött az első kör visszavágójára a női röplabda Extra Ligában pénteken a Bercsényi úti sportcsarnokban. A jászebrényi csapat története első nemzetközi kupameccsét játszotta szerda este szerencsére a nem túl nagy távolságban levő Pozsonyban, míg ellenfele a Hungast Haladás csak a mérkőzés napján érkezett több, mint öt órás utazás után a Jászság fővárosába. A tét viszont minden ilyen mellék körülményt felülírt. Az várt eldöntésre, hogy a házigazdák nyomatékosítják, jelen pillanatban ők a jobbak, vagy a vendégek megszerzik első győzelmüket. Ami az erőviszonyokat illeti, az első forgatókönyvnek volt nagyobb valószínűsége.

A nyitó szett nem magas színvonalú, de kiegyenlített játékot hozott. A vendéglátók nem túl nagy azonban biztos előny birtokában lépegettek a végjáték felé. A szombathelyi csapatnak csak arra volt ereje, hogy adott esetben egy-két pontra közel kerüljön. A játszmát végül a Jászberényi VT nyerte. (25 – 22). A folytatásban meglepetésre a vendégek kaptak jobban lábra és igen komoly előnyt szerezve (1 – 8) a frászt hozták a berényi szurkolókra. Azért láttak már ilyet erősebb csapatok ellen is, ahol egyszer csak elkezdtek röplabdázni kedvenceik és visszajöttek a meccsbe. Ezúttal is ez történt, hiszen a játékrész közepén visszavették a vezetést, ha nem is nagy különbséggel, de biztosan hozták ezt a szettet is. (25 – 22)

Azért nem lehet a tűzzel mindig büntetlenül játszani. Ez be is bizonyosodott a harmadik játszmában, ahol a Haladás ismét magához vette a kezdeményezést és helyenként már kínos előnyre tett szert. Ezúttal nem is engedte kiénekelni a sajtot a szájából. (16 – 25) Nem volt őszinte a mosoly a berényi arcokon aminek az lett a következménye, hogy a negyedik szettre úgy jöttek ki, hogy ennyi és nincs tovább. Határozott védekezéssel és támadó játékkal tudatosították ellenfelükben, hogy egy játszmát elvihettek, de a három pont marad. Így is lett, mert rövid úton
lezárta a Jászberény a szettet és ezzel a mérkőzést is. (25 – 18)

Jászberényi VT – Hungast Haladás 3:1 (22, 22, –16, 18)

Végeredményben sok hibával tarkított mérkőzésen érvényesítette a papírformát a Jászberény, és úgy tűnik, biztosan tartja pozícióját a még mindig csak szett győzelemre képes Haladással szemben. Az sem elhanyagolandó, hogy győzelemmel hangol a szerdai Challenge kupa visszavágójára, ahol az első mérkőzés alapján reális esélye van a továbbjutásra.

Most azonban még itt vannak a pénteki mérkőzés képei… kattintás a fotókra.