Van képem hozzá… Egy állati éjszaka

Amint azt a beharangozóban már írtam, augusztus 29-én harmadik alkalommal került megrendezésre az állatkertek éjszakája program sorozat. Természetesen a Jászberényi Állat- és Növénykert sem maradhatott ki idény sem. Már a programok kezdete ellőtt izgatott zsibongás töltötte meg a bejárat környékét. Voltak, akik a már tavaly, vagy tavalyelőtt megtapasztalt élményeket elevenítették fel és olyanok is, akik most látogattak először el ilyen eseményre.

Ahogy lassan kezdett sötétedni egyre inkább a különböző elemlámpák fénye vette birtokába az utakat és a kifutók környékét. Világítás a mászó torony kivételével sehol sem volt, és ott is csak a lehető legkisebb. Hamarosan megkezdődtek a látványetetések, ahol a gondozók számos érdekességet árultak el az egyes állatok szokásairól, nem egyszer, mint személyes jó barátairól beszéltek a kedvenceikről. Akinek kedve és persze bátorsága volt még akár testközelből találkozhatott egy-két komoly méretű kígyóval is. Mégis a legnagyobb izgalom a nagyvadak etetését kísérte. Ők pedig nem restellték megvillantani hatalmas erejüket és nem elhanyagolható méreteiket. Így aztán biztonságos körülmények között, de azért mindenki érezhette, hogy bizony nem lenne nagy élmény a vadonban szemtől-szembe találkozni egyikőjükkel sem.
Természetesen ezúttal is készültek fotók, persze azért nem olyan egyszerű ilyen körülmények között igazán jó képeket készíteni. Remélem sikerült visszaadni valamit a hangulatból. Ezúttal is Gémesi Balázs társa voltam a kamerás „vadászatban”… a „zsákmány” a képekre kattintva a galériában található.