Van képem hozzá… Ahol még a kerítés is kolbászból volt

Arany Kolbásztöltő díjasa a jászberényi Fakanál Forgatók (Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény csapata)Arany Kolbásztöltő díjasa a jászberényi Fakanál Forgatók (Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény csapata)Január utolsó szombatján került megrendezésre Jászberényben a Bercsényi úti sportcsarnokban a 3. Jász Kolbásztöltő Fesztivál. A szervezők annak reményében választották ezt a helyszínt, hogy itt biztosan lesz elég hely a rendezvényre. Nos nem teljesen így alakult, mert a szép számú jelentkező ezúttal is igencsak sűrűn megtöltötte a rendelkezésre álló teret. A jól bevált gyakorlat szerint ez a nap nem csak a versengésről szólt, hanem egy közösségi rendezvény volt, így aztán a „mulatásnak” is kellett egy kis hely.

Az asztalok közt sétálva tényleg az lehet mondani, hogy a csapatok sokszínűsége mindenek fellett állt, nem csupán az öltözékek változatossága miatt – volt itt bizarr csapatnévvel díszített, disznó fejű hal, testépítő forma kötény. És persze vegyes csapat, csak fiú gárda, csinos hölgy koszorú, komoly tudással rendelkező gyerek sereg, és sok évtizedes tapasztalatot hordozó örökifjú, na meg néhány vérprofi, áramszünet esetére szakavatott ÉMÁSZ „ügyelet”, két komoly felszereléssel rendelkező tűzoltó egység. Ha valakinek a figyelmét nem csak a szorgoskodás kötötte le láthatott sok-sok szép asztali kreációt, ahol tényleg kolbászból volt a kerítés és szalámiból a kelt tészta ház tetején a zsindely. A hangulat pedig az első pillanattól remek volt, köszönhetően a folyamatos élőzenének és az elmaradhatatlan egyéb hangulatalapozóknak.

Tűzoltás híján a nagykátai lánglovagok a kolbász töltés rejtelmeivel ütötték el idejüket.Tűzoltás híján a nagykátai lánglovagok a kolbász töltés rejtelmeivel ütötték el idejüket.

Én a délelőtti órákban voltam ott és csináltam is egy kis galériát. Azt pedig a híradásokból tudom, hogy „A Jász Kolbász kolbásztöltö verseny, Arany Kolbásztöltő díjasa a jászberényi Fakanál Forgatók (Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény csapata) gombával ízesített, régi recept alapján készült kolbásza lett.” (Forrás:VisitJászberény)

A képekre kattintva megnyílik a galéria.