XXVII. Csángó Fesztivál – Főtéri forgatag

Ahogy az első rész bevezetőjében említettem, az összeállítás második fele a fesztivál más eseményeit mutatja be. Természetesen ezúttal sem marad ki a színpad, de előtérben inkább szombati felvonulás és a Főtér-környéki pillanatok kerültek.

A korábbi évekhez képes változás, hogy ezúttal a felvonulás nem korlátok között zajlott, hanem az érdeklődők körül is állhatták a városháza előtt bemutatkozó csoportokat. Időnként kissé ugyan kaotikusnak tűnt a dolog, viszont a hangulat sokkal kötetlenebb volt. Persze a publikum egy-egy „produkció” végeztével azonnal utat adott a következő csoportnak, így aztán ebben a formában is zavartalanul zajlott a felvonulás. Lehet, hogy azok, akik a korábbi rendezéshez voltak szokva és jó előre kinézték maguknak a helyet, ahonnan mindent látni, kevésbé voltak boldogok, de jövőre van lehetőség nekik is változtatni. Számomra ez a forma nagyon szimpatikus volt, annak ellenére, hogy szinte lehetetlen volt a korábbiakban „megszokott” fotókat elkészíteni, de volt helyette számtalan más lehetőség.

Az, hogy milyen volt a hangulat a Főtér környékén és hogyan sikerült élnem ezekkel az új lehetőségekkel, azt a képre kattintva a galériában lehet viszont látni.