Van képem hozzá… „Legendás” évnyitó Klub koncert

Ahogy azt már megszoktuk a Klub koncert sorozat eddig is mindig ütősen kezdte az évet. Nos, ezúttal nem ütősen, hanem egyenesen "legendásan". Múlt péntek este az első fellépő a magyar könnyűzene igazi legendája Török Ádám és zenekara a Mini volt. Nem csoda, hogy a közönség zömét a +40-es korosztály adta. Hiszen számukra a Mini ikonikus együttes volt, a maga idejében egyedülállónak számító progresszív rock-blues zenéjével, aminek a frontembere már akkor is Török Ádám volt. Nem kis fejtörést okozva azzal, hogy a fuvolát remekül használta abban az „idegen” hangzásvilágban.

Nem csoda, hogy élénk volt az érdeklődés az este irányt. Igazságtalan lenne azt mondani, hogy ez a zene csak az idősebb korosztályé, bár tény, hogy az "ős" Mini kezdő lépéseit közel ötven éve tette meg. Azért a közönség között számosan voltak, akik akkor még nem, hogy nem éltek, de még talán a tervezés fázisában sem voltak. Viszont valahogy mégis eljutott hozzájuk ez a furcsán lüktető, időnként határozottan kemény, máskor pedig balladai hangulatú muzsika. Így hát azért ez a korosztály is szép számmal volt jelen a pénteki bulin.

A hangulat az első pillanattól kezdve remek volt. Ismert számok és a még mindig remek énekes és fuvolás Török Ádám hallatán nem is nagyon lehetett más. De hiszen ezért voltunk ott. Évtizedek ide, évtizedek oda most is minden úgy működött, mint annak idején a Budai Ifjúsági Parkban… na jó, nem csak a remek zenész felett, de a hallgatóság derék hadát adók felett is elszálltak az évek, így a „tombolás” is ehhez igazodott. De azért el kell mondjam, hogy ilyen egységes kórust nem nagyon formált senki eddig a Klub koncertek közönségegéből. Arról is szólni kell, hogy ezúttal is remek muzsikusok alkotják a csapatát, ahogy ez volt korábban is – Németh Károly (zongora); Gazdag Viktor (gitár); Zsoldos Tamás (bass); Tóth Dénes (dob) – akik remekül hozták a régi számok hangulatát és persze az újabb szerzeményekét is.

Ez az este valóban egy „legendás” belépő volt a 2016-os Klub koncert sorozatra.

Zárszóként… egy idézet, ami rávilágíthat arra, honnan is ered ez a remek zene.
„ Elmúlt a tegnap, végre itt a holnap
Újra megtelt lelkem vörös vánkosa
Megszólalt bennem a rezgő fuvola
Igen, megszólalt a fénylő, fénylő fuvola”

Természetesen a fotók sem maradhatnak el… Katt’ a képre és megnyílik a galéria.