Van képem hozzá…Múlt idézés mesterfokon

Bár már volt két koncert a Lehel FilmSzínház galériáján az őszi szezonban, de a Klub koncert sorozat csak múlt pénteken kezdődött. Az estének két vendég zenekara is volt a Stoned és a Chuck Berry emlékzenekar és nem utolsósorban - talán nem túlzás kijelenteni magyar rock zene egyik meghatározó alakja – Závodi János is a pódiumra lépett.

Az 1960-as évek egyik ikonikus zenekara a Rolling Stones volt. Hazánkban pedig volt egy generáció, aki a zenéjükön nőtt fel, annak ellenére, hogy akkoriban nem volt egyszerű hozzájutni lemezeikhez Magyarországon. Akik viszont hozzájutottak, azóta is rabjai és játszák, vagy hallgatják azokat rendületlenül. Az egyik ilyen csapat a Stoned zenekar, aki időnként kiegészül remek vendég is zenészekkel de kizárólag Stones-t játszik... ahogy tették ezt péntek este is. Első fellépőként nem csak a jól ismert számokat elevenítették fel magas szinten, de a Stones jellegzetes jegyei is sorra megjelentek koncertjük alatt, így nem csak a zenével, hanem megjelenésükkel is tisztelegve a nagy kedvenc előtt. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Rolling Stones még ma is aktív. Olyannyira, hogy az elkövetkező napokban három koncertet is ad Franciaországban. Több, mint ötven éve a színpadon!!!

Egy kis szünet és színpadrendezés után egy másik stílus szintén remek képviselői léptek színpadra, akik Chuck Berry hagyatékából válogattak. A stílus változott, hiszen a rock and roll vette át az uralmat és a hangulat is egyre forróbb lett (bár azért a tánc ezúttal elmaradt). A mi viszont változatlan maradt - és nem csak azért, mert az előző formációból volt, aki ide is beszállt – az a remek színvonal és fergeteges tempó. És ebbe a pörgésbe lépett be könnyedén Závodi „Janó” - pedig idén decemberben lesz hetven – hol csak a háttérben meghúzódva, hol pedig megvillantva tudását… Hát igen, nem véletlen volt korának egyik meghatározó zenei alakja. (Mini… Kex… Piramis… Hobo Blues Band…)

Mire elcsendesültek a hangszerek jócskán benne jártunk az éjszakában, de a közönség bizony még el tudott volna „viselni” egy pár számot. Szóval elindult a klub koncert sorozat és jó volt megtapasztalni, hogy visszatért az igazi klub hangulat is.

Bár az egyeztetések még folynak, már most lehet tudni, hogy jó néhány hasonló este elé néznek a dzsessz és blues rajongói.

Addig is néhány pillanatkép a nyitó estről… Katt’ fotóra és megnyílik a galéria.