Rengeteg… Kollár-Klemencz László lemezbemutató koncertje

"De szeretnék a világon
Csinálni valamit, amit
Nem csinált még soha senki
Nem csinált még soha senki
Csak én."

A Kistehén zenekar frontemberének Kollár-Klemencz Lászlónak új, Rengeteg címet viselő CD-je nem régiben látott napvilágot. Ez adta az apropóját annak, hogy a 2018 évi Klub koncertek sorát ő nyissa meg. Meg kell mondjam, hogy számomra teljesen ismeretlen volt, mind ő maga, mind pedig zenekara. Valahogy eddig nem került a látókörömbe, így viszont mindenféle élmény és előítélet nélkül indultam neki az estének… hogy finoman mondjam… Nem bántam meg.

A koncert sorozatra jellemző, hogy sok féle zenei stílusnak ad helyet, de ez valami teljesen más volt. Nem hiszem, hogy bárhova is besorolható lenne olyan egyedi, így még csak halvány kísérletet sem teszek erre. Ahogy a közönséget néztem olyan érzésem volt, mint amikor egy baráti társaság ül le a nappaliban egy kellemes kis zenehallgatáshoz. Persze ők tudták milyen koncertre érkezetek. Nem kellett sok idő, hogy engem is „elkapjanak” ezek a furcsa hangulatú dalok, a sajátos hangzás. Mivel egy – még ha elég sajátos összetételű is – kamara zenekari felállású koncerten találtam magam, hamar kiderült, hogy az este, mint fotó téma nem volt valami „izgalmas”, így ezúttal nyugodtan lerakhattam magam mellé a masinámat és átváltoztam közönséggé, és cseppet sem bántam.

Az új dalok után egy kis múltidézésként előkerült néhány "sláger" az előző albumról is, amit már jó néhányan dúdoltak, persze ekkor már ezen nem csodálkoztam. Mindenképpen érdemes szólni a szövegekről is, amelyek első hallásra is nagyon érdekesek voltak és olyan érzésem támadt, hogy ezeket érdemes még sokszor újra hallgatni, mert mint egy-egy jó könyv, vers, film még sokadjára is tartogat majd új részleteket.

Természetesen azért pár fotó készült, ami szokás szerint a képre kattintva látható a galériában.

Ha már idézettel kezdtem, akkor azzal is fejezem be, ami Erdős Virág egyik megzenésített verséből való és szerintem mindent elmond erről az estéről.

„ezt is elviszem magammal
viszem magammal ha lehet
ezt is elviszem magammal

viszem magammal ha lehet”