Nem esett messze az anya a lányától… Hernádi Judit előadó estje a MaloM-ban

Ma egy hete indította útjára Várszegi Tibor a MaloM színház 8. évadját. A nyitó előadásra már bő félórával annak kezdete előtt gyülekezett a publikum. Nem volt meglepő az érdeklődés, hiszen napjaink egyik legizgalmasabb színésznője Hernádi Judit volt a első előadás főszereplője. Így aztán az sem volt meglepő, hogy a Jász múzeum kiállítás-menyitójáról is szapora léptekkel érkeztek nézők, hogy erről a csemegéről se maradjanak le.

Bár Hernádi Juditot leginkább mozi- és tévéfilmekből ismerjük – jóval több, mint ötvenet tudhat maga mögött-, azért rendszeresen játszik színházi darabokban is, ezen felül van öt lemeze, öt mese CD-je… meg pont egy tucat különböző díja és kitüntetése. És persze összetéveszthetetlen hangja, párját ritkító energiája és egyedi kisugárzása… Az utóbbi három védjegyéről akartak megbizonyosodni a nézőteret csordultig megtöltő érdeklődők.

És a művésznő bizony nem hagyott kételyt a fenti tulajdonságai felől. A maga jellegzetes stílusával avatott be bennünket életútjába egy nagy tévé segítségével, amelyen két dal, vagy vers között szerepeit, vagy éppen szerelmeit és természetesen leányát megelevenítő filmkockák peregtek… Bizony akik ott voltak nem csalódtak, valóban hátborzongató az a hang – ráadásul élő zongora kísérettel… itt aztán nem volt kamu… A hol fanyar, hol picit nyers humora pedig néha visszafojthatatlan nevetésbe sodorta a közönséget. Igen… valóban van kisugárzása, nem is akármilyen... szinte minden pillanatban izzott a levegő a teremben. Most már tudom, hogy honnan ered lányának lehengerlő energiája – ő Tarjányi Zsófia a Honeybeast együttes énekese, aki februárban már letette névjegyét Jászberénybe… és nem is akármilyen sikerrel..

Röviden… perzselő estével indult útjára a MaloM színház nyolcadik évadja, és a folytatás sem lesz unalmas, hiszen a a következő vendég sokunk kedves ismerőse Berecz András lesz., aki szinte haza jár városunkba – bár ezt többszáz másik település is elmondhatja magáról. Addig is egy kattintás a fotókra és a galériában látható egy rövid sorozat erről a perzselő estéről.