Narancsos ananászos csirkemell

Hozzávalók:

400g filézett csirkemell, 1-2 piros peperóni, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 narancs, 1 friss vagy kis konzerv ananász, 125g hosszúszemű rizs, só, frissen őrölt feketebors, méz, citrom, fahéj, ánizs, olivaolaj

Elkészítés:

Mossuk le a csirkemelleket hideg vízzel, majd konyhatörlővel töröljük szárazra. Aprítusk fel a csirkemellet kb. 2cm-es kockákra. Egy nagy teflonnal bevont serpenyőben magas hőfokon, néhány csepp olaj mellett pirítsuk meg a csirkedarabkákat. Közben sózzuk és borsozzuk. Miután minden oldalról szépen megpirult a hús, tegyük félre konyhapapírra. A rizst a csomagoláson feltüntetett elkészítési mód szerint egyszerű sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, tegyük félre.

Töröljük ki egy konyhapapírral a serpenyőben maradt fel nem szívott sót és borsot, majd 2-3ek oliva olajon röviden süssük meg a felaprított peperónit és fokhagymát. Alaposan csöpögtessük le, majd nyomjuk ki az ananász levét, hogy ne legyen löttyedt a sütés után, s adjuk a serpenyőbe. A narancsokat hámozzuk meg bőségesen a narancsot, hogy ne maradjon semmi fehér nyom rajta. Egy éles késsel filézzük ki a narancsgerezdeket s tegyük félre őket. A kifolyt narancslevet, valamint a filézés után megmaradt narancsok levét adjuk a serpenyőbe.

1ek mézzel, csipet őrölt ánizzsal, 2-3 csipet fahéjjal és néhány csepp citrommal ízesítsük a meleg gyümölcsmártást. Szórjuk bele a csirkemelldarabkákat, hogy újra átmelegedhessenek. Kavarjuk el a rizst, majd vegyük le a tűzről. Óvatosan kavarjuk el a narancsfiléket, nehogy túlságosan szétmáljanak.