A csokoládé, amely nem hízlal

A brit sajtó máris a "csokoládék Szent Gráljának" nevezi azt az új csokit, ami 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz "hagyományos" társainál.

A Vulcano névre keresztelt készítményt egy svájci luxuscsokoládé-gyártó fejlesztette ki. A csokoládé a legtitkosabb körülmények között készült, egy nemzetközi kutatócsoport hosszas munkája eredményeként.

Míg a legtöbb csokoládé 30°C-on már olvadni kezd, a Vulcano 55°C-ig teljesen megőrzi eredeti halmazállapotát. Ráadásul 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az átlagos csokoládétermékek.

A gyártók egyrészt azokat a tudatos fogyasztókat célozzák meg, akik odafigyelnek arra, mikor mennyi kalóriát visznek be szervezetükbe. Ugyanakkor Afrika és Ázsia is komoly piacot jelenthet a Volcano számára, hiszen a melegebb éghajlatú területeken jóval költségesebb és problematikusabb az édességek tárolása.