Feketén, fehéren

Az utóbbi években hagyományosan januárban rendezik a városi sakkbajnokságot a jászberényi gyerekek számára. A versenynek péntek délután (jan. 22.) a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola adott otthont ismét.

A verseny lebonyolításában ezúttal is, a Jászberényi Sakk Kör tagjai segítettek, nevezetesen: Sinka István, Tajti Sándor és Nagy Károly, akik a versenybírói tisztet is ellátták egyben.

Sinka István elmondta, hogy ez a verseny a megyei diákolimpiák előtt néhány héttel erőfelmérésnek volt nagyon jó és természetesen alkalmat adott új tehetségek felkutatására is. A berényi fiatalok éltek a kínálkozó lehetőséggel, hiszen a város alapfokú oktatási tanintézményéből összesen 38-an mérettették meg magukat a városi sakkversenyen. Asztalhoz ültek elsősorban a rutinos sakkozók – akik közül már néhány fő a sakk NB-II-ben is megmutatta tehetségét – de Sinka Istvánék örömmel fedeztek fel új arcokat is.

A verseny végén, az alábbi ifjú sakk tehetségek vehettek át érmeket a rendezőktől:
(Zárójelben az iskola nevét közöltük)

I. korcsoport:

lányok:
1. Horváth Adél (NBA)
2. Zöldi Amarilla (NBA)
3. Birgés Violett (NBA)

fiúk:
1. Száraz Szabolcs (NBA)
2. Járomi Dávid (NBA)
3. Mócsa Flórián (NBA)

II. korcsoport:

lányok:
1. Pesti Petronella (NBA)
2. Inges Ninetta (SZIE Gyakorló)

fiúk:
1. Német Gábor (SZIE Gyakorló)
2. Horváth Kornél (NBA)
3. Csatári Dominik (NBA)

III.-IV. korcsoport - fiúk:

1. Pécsi Roland (NBA)
2. Inges Zénó (SZIE Gyakorló)
3. Győri Tamás (NBA)

A felsorolásból egyértelműen látszik, hogy a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola tanulói taroltak a mezőnyben, ami egyben azt is jelzi, hogy Sinka István vezetésével továbbra is kitűnően működik a „sakk tanműhely” az NBA-ban.