Sakkozva az Újévbe .....

Sokan még talán ma is a szilveszteri mulatság fáradalmait pihenték ki, viszont ifjú sakkozóink már az asztalok mellett harcoltak vasárnap délelőtt, hiszen szomszédvárosunk Nagykáta nemzetközi sakkversenyt rendezett.

Még alig léptük át a 2011-es év küszöbét, ifjú sakkozóinak „élete” máris nagyban zajlott, hiszen – mint mostanában ilyentájt - Nagykáta ismét megrendezte a Nagykátai Kupát, immár 3. alkalommal, amely országos gyermek és középiskolás verseny is volt egyben. A rendezvény színvonalát fémjelezte egyrészt a magas nevezések száma, hiszen 168 fiatal vett részt 5 korcsoportban, másrészt az is, hogy nemcsak a környékről, de külföldről is – többek közt Szerbia, Svájc - is érkeztek versenyzők.
Jászberényt 10 gyermek képviselte: Csatári Dominik, Csík Martin, Farkas István, Horváth Boldizsár, Inges Zénó, Német Gábor, Pesti Petronella, Pécsi Roland, Sebők Máté, valamint Száraz Szabolcs személyében.
Már a magas nevezések száma is kemény versenyt jósolt, amely be is igazolódott a verseny végén. Ifjú titánjaink igen keményen küzdöttek, ám mégsem sikerült két bronzéremnél többet szerezniük, az erős mezőnyben.
Az egyik bronzérmes Pesti Petronella lett, aki a 3. korcsoportban a lányok közt lépett a képzeletbeli dobogóra, 3 ponttal.
A fiúk mezőnyében pedig Csatári Dominik a 2. korcsoportban szerezte meg a dobogó harmadik fokát 5,5 ponttal.

Elkeseredésre persze semmi ok, hiszen az év folyamán még rengeteg bizonyítási lehetőségük lesz. Ezért csak annyit mondhatunk: Mattra fel Fiúk, Lányok!

Pestiné Szűcs Andrea

balról jobbra > alsó sor: Csík Martin, Száraz Szabolcs, Német Gábor, Csatári Dominik;
felső sor: Pesti Petronella, Inges Zénó, Pécsi Roland, Sebők Máté
(Hiányzik a képről: Horváth Boldizsár, és Farkas István)