Ifjú sakkozóink sikere

Szolnokon rendezték a megyei sakk diákolimpia csapat- és egyéni versenyét, ahol – mint már megszokhattuk – nagyszerűen szerepeltek a jászberényi diákok.
A megyei versenyről, Sinka István tájékoztatta lapunkat:
- A sakk népszerűségét jelzi, hogy megyénk alapfokú tanintézeteiből 130 sakkozó vett részt a csapatversenyben az elmúlt hétvégén. Jászberényből a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola alsós és felsős fiú csapata, illetve a SZIE Gyakorló Általános Iskola alsós fiú csapata indult. Mind a három társaság, jól felkészítve érkezett a versenyre, ennek megfelelően bíztunk a jó helyezésekben, amelyek önmagukért beszélnek:
Az I-II. korcsoportos (alsós) fiúk mezőnyében a SZIE Gyakorló csapata – Német Gábor, Inges Zénó, Sebők Máté – kiemelkedett a mezőnyből és I. helyezést ért el. Ez azt jelenti, hogy majd a Szombathelyen rendezendő országos döntőben képviselhetik városunkat és megyénket!
Ugyanebben a korcsoportban a NBA csapata VI. lett, ez pedig azért örömteli, mert a csapat minden tagja korosztályában marad jövőre is, azaz a jövő évi diákolimpián a verseny esélyeseként ülhetnek majd asztalhoz.
A III-IV. korcsoportban szorosabb volt a küzdelem a dobogós helyekért.
Végül a NBA csapata a II. helyezettel azonos pontszámot elérve, a III. helyen végzett.
A csapat tagjai: Kollár Zseraldina, Pécsi Roland, Szappanos Ádám, Lénárt Réka
– monda el Sinka István

A csapatküzdelmek után március 7-én az egyéni versenyen mérték össze tudásukat az ifjú sakkozók. Korcsoportonként és nemenként főleg az elsőség volt a tét, mert a megyei bajnokok az országos döntőbe jutottak.
Sinka István a tegnapi viadalról a következőket közölte:
– Jászberényt rekord létszámú versenyző képviselte a megyei döntőn. A városban folyó sakk utánpótlás nevelés ékes bizonyítékaként összesen 20 arra érdemes játékos vett részt a megyei döntőn. A Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskolából 14 fő, a SZIE Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból 3 fő, a Gróf Apponyi Albert Általános Iskolából 2 fő és a Belvárosiból 1 fő ült asztalhoz a megyei egyéni versenyen. Szerencsére nemcsak a mennyiséget, hanem a minőséget is képviseltük. Ennek alátámasztására álljanak itt az elért eredmények:

I. korcsoport leány:
3. Horváth Adél (Nagyboldogasszony Kéttannyelvû Kat. Ált. Iskola)

I. korcsoport fiú:
1. Német Gábor (SZIE Gyakorló Ált. Isk. és Gimn.)
3. Kökény Viktor (Gróf Apponyi A. Ált. Iskola)

II. korcsoport leány:
3. Pesti Petronella (Nagyboldogasszony Kéttannyelvû Kat. Ált. Iskola)

II. korcsoport fiú:
1. Farkas István (Belvárosi Ált. Iskola)

IV. korcsoport leány:
2. Kollár Zseraldina (Nagyboldogasszony Kéttannyelvû Kat. Ált. Iskola)
3. Lénárt Réka (Nagyboldogasszony Kéttannyelvû Kat. Ált. Iskola)

A szabályok értelmében tehát: Német Gábor és Farkas István mellett a SZIE Gyakorló Ált. Iskola alsós tagozatú csapata került az országos döntőbe.

A siker kovácsai: Sinka István, Nagy Károly, Tajti Sándor és Guba Ferenc.