Valami más… Little G Weevil Band lemezbemutató a Klub koncert sorozatban

Little G Weevil – is rendszeres visszatérő vendége a jászberényi zenei rendezvényeknek. És ez nem elsősorban annak köszönhető, hogy Szűcs „Gabesz” családi szálakon is kötődik a Jászsághoz, hanem azokhoz a koncertekhez, amelyekkel a helyi blues-rajongók szívége zárta magát. Április utolsó péntek estélyén az új CD-jének anyagát hozta el mustrára, ezúttal saját zenekara kíséretében.

A Lehel Film-Színház galériája ezúttal is megtelt leginkább a műfajt szeretőkkel, hiszen ők tudták hogy valami ínyencség vár rájuk ezen az estén. Nem is csalódtak, mert azért a remek új dalok között fel-fel bukkan egy – két „régi” sláger is. Így aztán magától értetődő volt, hogy ebből egy remek este kerekedett. Ez persze nem csak „Gabesz"-nak volt köszönhető, hanem kiváló zenész társainak is… Premecz Mátyás – aki csendben varázsolt a hamond orgonáján… na jó azért néha megőrült egy kicsit... Pfeff Márton – aki a basszus gitárosok "távolságtartásával" szemlélve a történéseket… Borsodi László – aki időnként komoly adok-kapokba keveredett "Gabesszal" egy-egy gitárszóló kapcsán… végül, de nem utolsó sorban egy kedves barát Daniel Harper – aki szerényen adta a ritmust a doboknál, egészen addig, amíg néha kilépve a háttérből komoly szólókkal vette át az irányítás, ami olyan energikusra sikeredett, hogy egyik dobja bánta.

Szóval egy jól összerakott zenekar szerzett bő két órás élményt a helyi rajongóknak.
Remek élmény volt számomra ez az este és nem csak a zene, hanem a fényképezés is… Hogy miért olyan sötétek ezek a képek? Szerintem ez illik ide, mert ezt a zenét általában nem agyonra világított színpadokon, koncerttermekben, hanem kis klubokban játszották és játszák ma is, így a fény mindig annyi amennyi éppen ott van. A képre kattintva megnyílik ez a „sötét galéria”.