Tovább robog a Csángó Expressz…

A Csángó fesztivál pénteki napján már igazi fesztivál hangulat uralkodott Jászberényben. A jászsági tánccsoportoktól kezdve, az erdélyi és szerb hagyományőrzőkön át a venezuelai és spanyol tánccsoportokig, mindenki ízelítőt adott. A délutáni főtéri színpadi produkciók és a közös tánc, méltó módon készítette elő az esti gálaműsort, melynek elején Németh Zsolt államtitkár köszöntötte a Szabadtéri Színpadot zsúfolásig megtöltő nézőket.

Kattints a képre!Kattints a képre!Ezen az estén – a kenyai csoport akadályoztatása miatt, ismét a – már szerdán is sikert arató – venezuelai csoport lépett színpadra. A táncuk olyan tüzesre sikeredett, hogy a műsor közepénél szó szerint kiverte a biztosítékot. Persze aki profi, az profi… A táncosok hangosítás és fények hiányában is leadták a műsort, amihez persze kellett a berényi közönség biztatása, amely szűnni nem akaró tapssal adta a ritmust és biztatta a táncosokat.

Miután a kóbor áram megkerült, a spanyolok mutatkoztak be – mondani sem kell az ő fizetségük is hatalmas taps volt. A szünet után pedig a várva várt hazai csapat tetőzte be az éjszakába nyúló programot. A Jászság Népi Együttes új bemutatójára majd két évet kellett várni, de a befektetett energia láthatóan meghozta gyümölcsét. A közel másfél órás előadás pillanatai feledhetetlenek mindazok számára, akik bejutottak a nézőtérre.

És akkor még hátra volt az éjszakai táncház..

Azok kedvéért, akik a délutáni hagyományőrző műsorra illetve az esti programokra idő vagy jegy hiányában nem tudtak ellátogatni, álljon itt egy válogatás Lénárth Veronika és Szalai György fotóiból, melyek a képekre kattintva, a Galériánkban tekinthetők meg.