Intelektuális bravúr

A fenti jelzővel illette egykor egy műítész Zala Tibor művészetét. Hogy igaza volt-e, arról most a jászberényiek is meggyőződhetnek, hiszen a 2004-ben elhunyt Munkácsy-díjas grafikusművész, plakátjaiból és egyéb munkáiból nyílt meg kedden délután, a Jászberényi Nyár programsorozatának ez évi utolsó kiállítása.

Zala Tibor a litográfia, a rézkarc mellett számos technikát kifinomultan használt pályafutása alatt, de emellett az alkalmazott grafika, a plakátművészet, valamint a művészetoktatás terén is sikereset és maradandót alkotott. Mint a művész jóbarátja, és műveinek avatott ismerője, Feledy Balázs művészeti író vállalkozott arra, hogy megismertesse Zala pályájával, a sajnos nem túl nagy számban megjelent közönséget, majd a méltatás után Gaskó Balázs színművész előadásában hallhattunk egy József Attila verset.

A kiállítást, melynek ötletgazdája - mintegy igazolva, hogy a politikusok azért szép és jó dolgokra is képesek…- Balogh Béla képviselő úr volt, augusztus 28-ig lehet megtekinteni a volt Jászkürt fogadó épületében.