Tavaszi Megújulási Napok

Május 4.-én, kedden a Szociálpedagógiai Tanszék szervezésében került megrendezésre a SZIE ABK-n az első ,,Megújulási Napok” című rendezvény.

Az első napon előadások folytak. Az előadók között volt: Dr. Vercseg Ilona (ELTE - közösségfejlesztés), Fercsik Péter (Jászberényi Zoo – Zoopedagógia), Dr. Fodor Mónika és hallgatói (BGF – Jászberény - ökováros). A rendezvény koordinátora és moderátora Dr. Szarvák Tibor volt, de fórumot vezettek más oktatók, mint például Dr. Tóth János és Dr. Csillei Béla. A hallgatók nemcsak hallgathattak, hanem vitázhattak, kérdezhettek az előadóktól. A délután folyamán a másodévesek jóvoltából Dr. Tóth Edit vezetésével vendégül láttuk a Szolnoki Anonim Alkoholisták két tagját, akikkel egy csoportos beszélgetés zajlott.

Szerdán került megrendezésre a ,,Fess egy ernyőt” című program, melyet Tasi István a helyi Eurodesk iroda vezetője szervezett. A program célja, hogy olyan ernyők szülessenek, melyek szimbolizálják az információszegénységet, hiszen a rendezvény a 2010 szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének egyik fontos állomása. Tehát a hallgatók kiélhették kreativitásukat is.

Csütörtökön Mészáros Richárd tanár úr szervezésében megrendezésre került a Fogyatékos Sport nap, melyen a hallgatók (szaktól függetlenül) gyakorolhatták az empátiás készségüket, illetve kipróbálhatták, hogy vajon milyen mozgássérültként kosárlabdázni vagy akadálypályán végig gurulni. A rendezvény vendégei a szolnoki Esélyek Háza munkatársai voltak.

Ezen rendezvények a szorgalmi időszak záró akkordjaként és a vizsgaidőszak előtt rengeteg élményt, tapasztalatot és tudást adott. Azt mondhatom, hogy a tavasz és ezen rendezvények segítségével valamennyien megújulhattunk!