Egy asszony, három lány, meg a többiek..

Szombat este ismét helyi táncosok ropták a Malom Film Színházban. A múlt heti rock and roll party után a Jászság Népi együttes műsora nyomán dobbantak a világot jelentő deszkák és a nézői szívek.

A közvetlen utánpótlást jelentő Jártató fiatal táncosai is bizonyították tehetségüket, majd a BaHorKa Együttes varázslatos hangú hölgyeivel közös produkció mutatta meg a „jászságosok” sokoldalúságát. A huszadik század vérzivataros időszakában születő, s azóta is oly sok mindent elmondó Karády dalokat nemcsak zenében és táncban dolgozták fel, valódi színházi produkció született.

Az este (egyik) tapasztalataként újból megállapíthattuk: elismert, messziről jött színészek és darabok mellett a jászberényi, jászsági fellépőkre is vevő a publikum. Valahogy a Csángó Fesztivál idején is úgy érzi az ember a Népi Együttes kapcsán, a hazai és külföldi fellépő csoportok rengeteg érdekességgel szolgálnak, de a mieink mégiscsak a mieink, pedig ők egész évben itt vannak nekünk, legfeljebb kevésbé figyelünk rájuk.

Képek a Galériában. Fotók: Szalai GyörgyKépek a Galériában. Fotók: Szalai GyörgyEgy asszony című darabjukat épp a Csángó Fesztivál nyitógáláján már bemutatták „hazai pályán”. Felejthetetlen volt, de azért biztos többen akadtak, akik kihasználva a mostani alkalmat, újráztak.

Az egyéb produkciók is méltán arattak sikert, az Egy asszony pedig a korona volt az estén. A BaHorKa hangi adottságait már sokszor és sokan dicsérték teljes joggal, ebben a műsorban pedig még többet mutat meg tehetségéből a három ifjú hölgy, miként a további szereplők is hozták a színvonalat.

Az előadás vastapssal kísért vége nem a finálét jelentette, hiszen a színházi belépők 2 az 1-ben alapon, jó ötletként az esti táncházba is érvényesek voltak, ahol a Víz Utcai Regruták mutatták meg milyen is az Igényes legényes. A „férfikar” és produkciójuk most debütált, a nagyérdemű nem kis örömére. Utóbb, a táncház során mindenki megmutathatta, hogy ő is legény (vagy leány) a gáton, illetve a Víz utcában. Jelentkező bőven volt, hajnali 2 óra után még javában húzták a Zagyva Banda fáradhatatlan tagjai. Nekik is járt a taps.