Balogh: A kórház kész helyzet elé állított minket: itt van, nyeljétek le...

Az elmúlt héten kapta kézhez Jászberény város pénzügyi- költségvetési- és tulajdonosi bizottsága azt az általa megrendelt tanulmányt, mely a Szent Erzsébet Kórház működését volt hivatott felülvizsgálni. Ennek apropójából kedden Hajnal Nagy Gábor és Berke István a bizottság Fideszes, majd másnap Balogh Béla a bizottság szocialista tagja tartott sajtótájékoztatót. Talán nem okozunk nagy meglepetést, ha kijelentjük: ugyanabból az anyagból különféle tanulságokat szűrtek le.

Berke Istvánék véleményét már korábban közöltük, míg most Balogh Béla sajtótájékoztatójának videóval bővített változatát most tárjuk Önök elé.

A képviselő három nagyobb témát érintett a több mint egyórásra nyúló sajtótájékoztatóján. Elsőként a már említett kórház átvilágítás volt napirenden.



Szó volt arról is, hogy második nekifutásra sem volt képes a jászberényi képviselő-testület dönteni a választási bizottságokba hivatalosan delegáltakról. Előbb ugyan megszavazták, hogy egyszerre döntsenek az egész névsorról, utána azonban annak elfogadására már nem volt elég szavazat. Balogh Béla szerint a döntés (illetve annak hiánya) komoly problémákat vet fel.



A képviselő legutóbbi sajtótájékoztatóját a sajtó eléggé félreérthető módon hozta le, melyből gondjai is támadtak a képviselő úrnak, hiszen az ott megszólított Piroska Miklós akár jogi útra is tereli az ügyet ha szükséges... Az egykori belsőellenőrt - ki azóta a kórházat működtető egyik gazdasági társaságnak az ügyvezetője - még előző munkaköre kapcsán érte olyan megjegyzés, mely szerinte nem fedi a valóságot. Mint Balogh Béla alább elmondja majd, ő nem konkrét személyeket kíván pellengérre állítani, ám az ellenőrzés módszere, hatékonysága, mely miatt több évig folyhatott az Apponyi iskolában a sikkasztás, bizony azt mutatja: hiba van a rendszerben.