Függő játszma

< b>Decemberben ragasztotta ki a város hirdető oszlopaira azokat a szórólapokat dr.Gedei József, az MSZP önkormányzati képviselője, melyeken tíz pontban fogalmazott meg kérdéseket Jászberény polgármesteréhez. Nos az akkori kérdéssorhoz újabbak észrevételek társultak, melyet a legutóbbi önkormányzati ülés okán fogalmazott meg a képviselő.

Gedei József szerint nemcsak képletesen van kátyúban a város, de szó szerint is. Az utak állapota ugyanis meglehetősen kritikus. Ez ügyben levelet írt a polgármesterhez, intézkedéseket sürgetve. A JVV Zrt. élén történt változtatással kapcsolatban kifejtette, hogy a cégnél valóban megújulásra van szükség, ám erre nem lát megfelelő biztosítékot az új vezető személyében ugyanakkor a másfél éve kinevezett igazgatónő mostani leváltása mögött húzódó okokra is kíváncsi lenne…

Az önkormányzati álláshelyek betöltése előtt a polgármesterrel konzultálni kell az intézményvezetőknek – született meg a döntés az elmúlt ülésen. A képviselő szerint ez azonban nemcsak az intézmények jogkörének megnyírbálása, de magában hordozza a kézivezérlés lehetőségét is.

Mint Gedei József kifejtette, a testület által elfogadott, a közbiztonság területére vonatkozó, négy éves távlatra szóló feladatterv számos ellentmondással küzd. A bizottsági anyagellentmondásokkal teli, elnagyolt, és nem mindenben tényszerű. Ráadásul az anyag megvitatására sem volt elegendő idő.

A Fürdő utcai bútorbolt cseréje – mely által annak tulajdonosa három önkormányzati ingatlanhoz jutott – szerencsétlen döntés volt, állítja a szocialista képviselő. Olyan ingatlanokat adott ki a kezéből így a város melyek komoly bevételt hoztak az önkormányzatnak, ugyanakkor az épület volt tulajdonosának visszabérléséből jóval kevesebb összeg folyik be Jászberény kasszájába.. Nem tudja támogatni a Fürdő utcában álló malom épületének megvásárlását sem, hiszen nem látja, mi is a célja ezzel az önkormányzatnak – mondta Gedei József, aki a most megfogalmazott kérdések mellett természetesen a tavaly év végén felvetett problémákkal kapcsolatban szintén várja a polgármester reagálását.