Van képem hozzá… „Kettős rangadó”

A sorsolás szeszélye folytán az elmúlt hétre három mérkőzés jutott a Jászberényi VT csapatának a női röplabda Extra Ligában. Ebből kettőre hazai pályán került sor. Így a röplabdát szeretőket két ínyenc összecsapás várta pénteken és vasárnap.

Pénteken este a tavalyi bajnok Swietelsky Békéscsabai RSE vendégeskedett a Bercsényi úti sportcsarnokban. Bár az esélyes nyilvánvalóan a Békéscsaba volt, de az, hogy csak kevés csapat úszta meg a jászsági vizitet szett veszteség nélkül, joggal várhatott a közönség izgalmas mérkőzést. Minden bizonnyal az M4 Sport szerkesztői is így gondolták, hiszen a csatorna élőben adta a meccset.

A pályán történtek pillanatok alatt szerte foszlatták az izgalmas este reményét, mert a BRSE gyorsan magához ragadta a kezdeményezést alig húsz per alatt megnyerték a nyitó szettet (16 – 25). A folytatásban sem sok szerep jutott a hazaiaknak és újabb húsz perc elég volt a vendégeknek a második játszma megnyeréséhez (16 – 25). A folytatásban lábra kapott a Jászberényi VT és egészen a szett közepéig tartotta a lépést a sokat cserélő Békéscsabával a vége felé közeledve viszont már minden a korábbi forgatókönyv szerint történt, ami azt jelentette, hogy ez a játékrész és a mérkőzés is a vendégeké lett (18 – 25)

Jászberényi VT - Swietelsky Békéscsabai RSE 0:3 (-16, - 16, - 18)

A pénteki papírforma vereség után vasárnap este valódi ki-ki meccs várt a Jászberényi VT és az UTE csapatára, mivel igazából ők ketten futnak versenyt a felső házat jelentő negyedik helyért. Hazai győzelem esetén a Jászberény faraghat az újpestiek előnyéből, vereség esetén pedig, már sok összetevős matematikai esély marad számukra. Ehhez jött, hogy az előző körben látott hatalmas csata, amit az UTE nyert.

Végül is a szikrázó ütközet elmaradt, mert a vendégek egy-egy jobb periódusban megnyugtató előny t szedtek össze, majd a hullámvölgyben a Berény felzárkózott, de sem az első sem pedig a második szettben nem tudta maga javára fordítani az eredményt. Nem volt ez másként a harmadik játékrészben sem egészen a végéig, amikor is az UTE valahogy nem nagyon tudta elvarrni az utolsó szálat és a vendégek egy pontra megközelítették őket, de ezúttal sem sikerült a fordítás. Így ezúttal játszma veszteség nélkül vitte el a három pontot az UTE Jászberényből.

Jászberényi VT - UTE 0:3 (-21, -18, -23)

Ezzel az eredménnyel tulajdonképpen eldőlt a negyedik hely sorsa, viszont a Jászberény VT-re még egy nagy lehetőség vár, hiszen a héten pénteken a FATUM Nyíregyháza csapatát fogadja a Magyar Kupa döntőjébe jutásáért folyó csata első felvonásában.

A fotókra kattintva megnyílik a kép galéria.