Üzenet

December 22-én este a Lehel Vezér Gimnázium előtt felállított karácsonyi sátor utolsó vendége az egykori tehetségkutató győztese Oláh Gergő volt. Természetesen sokan szerették volna testközelből látni és hallani, így nem túl sok hely maradt szabadon a sátorban. Egyébként az idei Csángó Fesztiválon találkozhattunk már vele, hiszen a Somnakaj című gypsy musical egyik főszerepét játszotta, többek között Trokán Anna, Falusi Mariann és Papadimitriu Athina oldalán, ami azért jelzi, milyen magasságokba jutott el nem túl hosszú pályafutásán – a darabot egyébként a Nemzeti Színház jegyzi.

A nem túl hosszú műsorában azért ezúttal is megvillantotta tehetségét, hiszen mindössze két zenész társa kísérte, mégis igazi koncertet adott. Persze ő is igyekezett a lehetőségekhez mérten a legjobb hangulatba hozni a közönséget, de ezúttal sem feledkezett meg arról, hogy átadja életének fontos „üzenetét”… miszerint nincs az a mélység, az a kilátástalan élethelyzet, amiből a hit segítségével ne lehetne – ha ne is abba a „magasságba”, ahol most ő tart – kiemelkedni. Talán nem véletlen, hogy bármerre jár, bármit tesz az e köré az „üzenet” köré fonódik. Mint ahogy az sem a véletlen műve, hogy ezért a tevékenységéért 2016-ban elsőként vehette át a Szikra díjat, ami Magyarország első keresztény könnyűzenei díja.

Szóval az idei sátor egy kellemes koncerttel és egy fontos „üzenettel” zárta program sorozatát és átadta helyét a vasárnapi utolsó ádventi gyertyagyújtásnak és a meghitt ünneplésnek. Ahogy ebben az évben már annyiszor ezúttal is csak egy morzsáját választottam ki egy hosszabb program sorozatnak… valahogy ez idén így alakult. Azért a képre kattintva ezúttal is került néhány fotó a galériába.