Ez aztán az igazán sikeres hétvége!

A múlt szombati, egri kupakiesést követően a sors furcsa fintora, hogy a hevesiek ellen ezúttal a bajnokság keretein belül csaptak össze a berényi fiúk, így lehetőség volt a rossz emlékű találkozót követően, a méltó bosszúra a hazaiak számára. Ez meg is történt, így valamelyest kiköszörülték a csorbát a jászberényi kosarasok.

Képek a Galériában! Fotók: Szalai GyörgyKépek a Galériában! Fotók: Szalai György A vendéglátók a mérkőzés kezdeti szakaszától kezdve éreztetni kívánták az ellenfél irányába, hogy a múlt heti találkozójuk csak egyszeri kisiklás volt jászsági részről és a Bercsényi úti sportcsarnokban csakis a - minél nagyobb arányú - győzelemben gondolkodnak. A mentális felkészültség mellett nagy jelentőségű volt a meccs alakulása szempontjából a lendületesebb és agresszívebb támadójáték is, ami a mieinket jellemezte ekkoriban, s ennek következményeképpen megnyugtató előnyhöz jutottak a kék-fehér mezesek tízpercnyi játékot követően (24-11).

A folytatásban sikerült még magasabb szintre kapcsolniuk a berényieknek, akik közül a mai este a sok jó teljesítmény közül egyértelműen kiemelkedett Wehner Zoli, aki a játék minden elemében kiváló produkcióval rukkolt elő. A határozott védekezés a vetélytárs, dobásban való megakadályozása vagy a lehető legrosszabb dobóhelyzetbe kényszerítése olyannyira jól sikerült, hogy a félidő végére tetemes előnyhöz jutottak Horváth Balázs edző "fiai", s kis túlzással már a rangadónak kikiáltott mérkőzés végkimenetele miatt sem kellett aggódnunk. Félidőben: 48-23.

Ahogy az ilyen körülmények között talán érthető is, a hazai csapat a jelentős előny tudatában már nem erőltette olyan nagy elánnal a gyors támadás-befejezéseket, s mivel az egri főiskolás együttes továbbra is motiváltan játszott, a vendégek a továbbiakban képesek voltak tartani a mieinkkel a lépést, s végül 96-73-as arányban, megérdemelten győzött a Jászberényi KSE, s így tovább őrzi a bajnokságban két éve tartó hazai veretlenségét! Végeredmény:

Jászberényi KSE - EKF-Eger-HÉSZ SE: 96-73 (24-11, 24-12, 22-24, 26-26)

Jászberényi KSE: Surmann P. 17/3, Kovács A. 13/3, Wehner Z. 26/12, Godena F. 6, Szögi Á. 6. Csere: Surmann G. 8, Likár P. 6, Horváth Cs. 12, Ménkű T., Varga I.

A sikert követően egy újabb roppant fontos állomás következik a JKSE számára: jövő szombaton, Hódmezővásárhelyen lépnek pályára kosarasaink, s nagyon jót tenne a csapatszellem szempontjából, ha győzelemmel sikerülne zárni az évet. Reméljük, ez így is történik majd és igaza lesz Wehner Zolinak és Puskás Artúrnak abban, hogy maximális koncentráció esetén kellemes estére van kilátás a jászsági sportbarátok számára a hódmezővásárhelyi vendégszereplés kapcsán is.
Bizonyára a vásárhelyi gárda sem veszi félvállról a JKSE elleni meccset, hiszen "megfigyelőként" többen is – majd a fél csapat - megnézték a nagy rangadót.

A felnőttek szereplését megelőzően az U20-as korosztály igyekezett győzelmet aratni és ez meg is valósult. A találkozó viszonylag sokáig fej-fej melletti küzdelmet hozott, s a félidei 50-40-es eredmény is azt sejtette, hogy még bármi megtörténhet ezen az estén. A folytatásban azonban a második félidő nagy részében jelentősebb volt a két gárda között a különbség, s végül ugyan csökkent valamelyest az előny, de a nagyszerű csapatmunkának és a küzdeni tudásnak köszönhetően jogosan arattak győzelmet a jászberényi fiatalok.
Végeredmény: 97-87.

Lo el-Hadji Malick: "Nagyon fontos a mai siker számunkra, ugyanis most először érzem azt igazán, hogy egy igazi közösség alakult ki a fiatalok között, akik képesek a pályán egymásért küzdeni és a győzelemért mindent megtenni. Nem tudom, mi váltotta ki ezt a fiúkban, de jó volt látni, hogy ezúttal mindenki csúszott-mászott a sikerért, s ennek meg is lett az eredménye! Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy elsősorban a mentalitásunknak köszönhető a mai sikerünk. Az örömöm pedig azért is teljes, mert a junior csapattal, - ami az idősebb játékosokat nem számítva - megegyezik az U20-as kerettel, már biztosan egyike az országos bajnokság negyven legjobb együttesének, ami véleményem szerint óriási siker Jászberény sporttörténetében, s igyekszünk kihozni a lehető legtöbbet a képességeinkből és lehetőség szerint további bravúrokat elérni!"