A gyűrű urai

Május 29-én (szombaton) elbúcsúztak a szezontól a jászberényi kosarasok és sportbarátok. A program első felében bemutatkoztak az utánpótlás-csapatok, majd 18:30-tól a legnagyobb érdeklődést Kovács Kornél és Lo Elhadji Malick búcsúmeccse, a JKSE - Pekosi-Hegyvidék vegyes csapata közötti összecsapás jelentette.

Bár mindazok számára, akik érdeklődnek a városban a kosárlabda iránt, valószínűleg nem kell bemutatni a két sportembert, mindenképpen megérdemelnek néhány szót.

Kovács Kornél az egyesület 2001-es alapítása óta a JKSE-család tagja, és éveket játszott az NB II-es együttesben. Legemlékezetesebb mérkőzését talán a Bonyhád ellen játszotta 2006-ban, amikor a bajnoki döntőn tulajdonképpen Kornél néhány másodperccel a végső dudaszót megelőzően elengedett sikeres triplakísérletével nyerte meg az NB II-es bajnoki címet, s ezzel együtt az NB I/B-ben való szereplés jogát. Azóta pedig tudjuk, meddig jutott a jászberényi kosárlabda! A fejlődésben a visszavonulást követően is szerepet vállalt Kovács Kornél, aki jelenleg utánpótlás-edzőként tevékenykedik (Gyermek és Serdülő B-csapat).

Néhány évvel később kezdett el versenyszerűen sportolni Jászberényben Lo Elhadji Malick, azonban ő sokat letett az asztalra, ami a pályán és az oldalvonal mellett nyújtott teljesítményét illeti. Malick szintén tevékeny részt vállalt a 2005/2006.-os szezon bajnok csapatában, s az egyre komolyabb játékerőt képviselő keretnek térdsérüléséig mindig tagja volt. Bár a nemrég lezárult idényben már nem tudta vállalni a játékot, korábban kivívta a szurkolók szeretetét - természetesen Kornélhoz hasonlóan -, és külön hangulatot teremtett az egyéniségével. Egykori csapattársához hasonlóan Malick is edzősködésre adta a fejét (Kadett A -és B-csapat).

Mindkét fiatalembernek sokat köszönhetnek a berényi drukkerek, s reméljük, trénerként is sok örömet szereznek városunknak! Mind további (sport)karrierjükhöz, mind pedig magánéletükhöz sok sikert kívánunk!