Országos jégkorong torna Jászberényben

Január 08-án, szombaton a Jászberényi Fókák, - a JSE Jégkorong Szakosztály Utánpótlás csapata, - a Magyar Jégkorong Szövetség által is jegyzett, 6 csapatos jégkorongtornát rendezett a jászberényi jégpályán.

A tornán, a hazaiakon kívül az FTC, az UTE, a Bp.-i Vasas, a Budai Bocsok és az Eger csapatai vettek részt, U10-es korosztályban.

Az időjárás nagyon kegyes volt a gyerekekhez, mert napsütéses időben, eső nélkül játszhattak 4 órán keresztül a szabadtéri jégpályán.

A hazaiak minden szempontból kitettek magukért, a szülők általi kiváló szervezés mellett a játékosok is tisztességgel helytálltak; magabiztosan verték az Eger és a Vasas csapatait, és szoros meccset játszottak a Budai Bocsokkal is.

Ez volt az első nagyszabású, országos jégkorong torna Jászberényben az utánpótlás csapatok számára, melyet február 05-én egy regionális torna követ, több korosztály részvételével is.

A szombati rendezvényt jelenlétével megtisztelte a város Önkormányzatának képviseletében Szatmári Antalné képviselő asszony, a sportért is felelős Humán Erőforrás Bizottság vezetője, Szentesi Mihály és Szöllősi Károly bizottsági tagok, és Kovács Zoltán úr a Magyar Jégkorong Szövetség Főtitkára. A sportolóknak az okleveleket és érmeket a képviselő asszony adta át, míg a Főtitkár úr 6 komplett jégkorong felszerelést ajándékozott a Szakosztálynak. Ezek a felszerelések majd olyan tehetséges sportolni vágyókhoz kerülnek, akik anyagi lehetőségei korlátozottak, és saját forrásukból nem tudnának felszerelést vásárolni.
A tornán a gyerekeket Csúszka, a Magyar Jégkorong Válogatott életnagyságú jegesmedve kabalafigurája szórakoztatta.

Remete Krisztina

BRILLÍROZTAK A NAGYOBBAK IS!

A fenti cikk írója már tett említést a Regionális Bajnokságról. Nos azok az ifjú jéghokisok sem pihentek szombaton, akik ezeken a tornákon szoktak részt venni, hiszen ifj. Nagy Zoltán vezetésével Kazincbarcikán szerepeltek kitűnően. A vendéglátókat 18-0, míg a fővárosi Gepárdokat 12-2 arányban győzték le.
Mint azt vezetőjük elmondta, nagyon jól játszott és sok gólt ütött: Csordás Hunor, Darázs Sanyi, Rusvai Martin, Szalai Laci és Peti, ill. Nagy Zoli, de edzőjük szerint dicséret illeti az egész csapatot.

További sikereket és jó szereplést kívánunk a Szakosztály tagjainak!