Pindúr Pandúrok

2011. május 27-én pénteken Budapesten, az ORFK kiképző bázisán került sor a MINI-KRESZ „Pindur-Pandúr Ki mit Tud” elnevezésű közlekedési vetélkedőjére, melyen megyénket többek között a Jászberény Városi Óvodai Intézményének lelkes 8 fős csapata képviselte.

A versenyen közel 100 csapat indult az ország több pontjáról, azzal a céllal, hogy játékos keretek között ismertessék meg a gyermekekkel a legalapvetőbb közlekedési szabályokat.

A kicsik először az elméleti versenyen adtak számot tudásukról úgy, hogy képeket mutattak fel részükre és fel kellett ismerni rajta a szabálytalanságokat, majd ezt követte a gyakorlati verseny, mely során egy egyszerűnek semmiképp nem mondható ügyességi pályán kellett minél rövidebb idő alatt hibátlanul végigmenniük.

A verseny zárásaként kihirdették az eredményeket, és nagy-nagy örömünkre a Jászberényiek országos V. helyezést értek el, így jutalmul nagy értékű ajándékcsomaggal - társasjátékok, könyvek, tollas ütő, labdák - térhettek haza.

A gyermekek sikeréhez valamint az óvodapedagógusok és szülők kitartó munkájához a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szívből gratulál!