Mi jön az alagút után?

A fenti címmel hangzott el egy bevezető előadás csütörtökön a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) Háztartási Gépek Szakosztálya által immár XXII. alkalommal szervezett Háztartási Készülék Szemináriumán és tulajdonképpen - mint cseppben a tenger - ez a cím hűen tükrözte a kétnapos konferencia során a résztvevőket foglalkoztató kérdéseket.

A Déryné Művelődési Központ nagytermében megtartott szeminárium előadói prezentációik, előadásaik során kulcsfontosságúnak tartották azokat a - leginkább a fejlesztésekben és költségcsökkentésekben megtestesülő - módszereket, intézkedéseket, melyekkel átvészelhető a jelenlegi válságidőszak.

A konferencián a vezető helyi gépipari vállalkozások mellett külföldi résztvevők is megosztották szakmai tapasztalataikat a többiekkel. Dr. Takács János a GTE elnökének megnyitója után Egyed Géza a Gazdasági Minisztérium miniszterelnöki megbízottja, majd Vas Attila az Electrolux Lehel Kft. jászberényi porszívógyárának igazgatója, a GTE Háztartási Gépek Szakosztálya vezetője tartott előadást, melyeket szakmai prezentációk követtek.

A két nap alatt 28 előadást kísérhetett figyelemmel a közel száz érdeklődő, melyek sorában külföldi előadókat is üdvözölhettek a szervezők. Csütörtökön, a programok befejeztével pedig a hazai háztartási gépgyártás zászlóshajójának fedélzetére hívták a vendégeket, akik az Electrolux jászberényi gyárainak életébe pillanthattak be.